Dünyanın en popüler ve en çok tercih edilen online mesajlaşma platformu Whatsapp hakkında yeni güncellemeler gündeme gelmeye devam ediyor. Whatsapp yeniliklerle birlikte rakiplerinin önüne geçmeyi amaçlıyor.

Grup konuşmalarında genellikle çok sayıda konuşmacıya yer verilmesi nedeniyle Telegram rakip olarak gösteriliyor ancak Whatsapp kullanıcıları son gelen güncellemelerden son derece memnun olduklarını dile getirdiler.

Whatsapp Durum Özelliği Üzerinde Çalışıyor!

Dünya'nın en etkili Twitter hesapları nasıl öğrenilir? NOTUS'a nasıl giriş yapılır Dünya'nın en etkili Twitter hesapları nasıl öğrenilir? NOTUS'a nasıl giriş yapılır

Whatsapp son dönemlerde durum özelliğini daha kullanışlı hale getirebilmek için çalışmalar yapıyor. Normal şartlarda sohbet listesinde olan kişilerin paylaşmış oldukları durumları görebilmek için sekmeler arasında kayarak durumlar sekmesine gelmek gerekiyor. Kişilerin yapmış oldukları güncellemeler bu şekilde takip edilebiliyor. Ancak Whatsapp şimdilerde yapmış olduğu güncellemelerle birlikte artık durumlar özelliği sohbete eklenebilecek. Yeni özelliğin test aşamasında olduğu ve beta sürümünü kullananlar tarafından test edildiği öğrenildi.

Durumlar Sohbette Gösterilecek!

Yeni güncellemenin Instagram ile benzer özellikleri taşıması bekleniyor. Test aşamasında beğenilmesi halinde artık durumlar sohbet listenizde bulunan kişinin profil fotoğrafına tıklayarak görüntülenebilecek. Durum paylaşımlarını görmek istediğiniz kişilerin durumlarını kaçırmadan sohbet üzerinden kolaylıkla takip edebilirsiniz. Bu sayede fazladan yapılan tıklamalar ortadan kaldırılmış olacak.

Durum özelliği yeni dönemde tamamen kullanıcıların isteğine bağlı olarak değişiklik gösterecek. Güncellemeden faydalanmak istemeyenler bu özelliği isteklerine bağlı olarak kapatabilecekler. Kapatmaları halinde eski düzende uygulamayı kullanmaya devam edecekler. Whatsapp henüz beta kullanıcılarına sunmuş olduğu bu özelliği test etmeye devam ediyor. Test çalışmalarının başarılı bir şekilde sonuçlanmasının ardından güncellemenin tüm kullanıcılara ne zaman sunulacağı henüz bilinmiyor. Çıkış tarihi hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak birkaç hafta içerisinde tüm kullanıcıların yeni güncellemeden faydalanabilecekleri düşünülüyor.