Xavi Galatasaray karşısında iyi bir sonuç alamadıklarını belirterek, "İyi bir sonuç alamadık. İkinci yarıda daha iyiydik ama harika bir savunma ve muhteşem bir Inaki Pena ile karşılaştık. Savunmanın merkezindeki oyuncular çok iyiydi, Pena da öyle. Son pasları vermek için yeterince iyi değildik" açıklamasını yaptı.

"Barcelona yedek kaleci arıyor, Inaki Pena olabilir mi?" sorusunu yanıtlayan Xavi: "Inaki Pena'nın geri gelmesi için kiraladık. Onun için mutluyum. Seviyesini gösterdi. Çok cesur bir oyuncu. Biraz tadımızı kaçırdı. Canımızı acıttı ve bizi üzdü." ifadelerini kullandı.

"Inaki Pena'yı keşke kiralamasaydık dediniz mi?" sorusunu da yanıtlayan İspanyol teknik adam "Bizim tadımızı kaçırdı ama çok mutluyum. Oynamayı hak ediyor. Ancak Barcelona'yı biraz hayal kırıklığına uğratmış oldu." dedi.

Xavi ayrıca "Galatasaray zor bir rakip. Domenec Torrent büyük bir teknik direktör. İstanbul'da oynayacağız, kolay olmayacak. Bu maça yazık oldu, kazanmalıydık." açıklamasını yaptı.
Galatasaray savunmasından da övgüyle bahseden Xavi, "Savunmanın merkezindeki oyuncular çok iyiydi, Pena da öyle. Son pasları vermek için yeterince iyi değildik. Galatasaray'ın da hakkını vermem lazım. Çok iyi oynadılar. Biz ağır kaldık." diye konuştu.

Basın toplantısında konuşan Xavi "İstanbul'daki maç için endişeli değiliz, kazanma duygumuz var. Galatasaray'dan çok iyiydik. En azından 1-0 bitebilirdi. Bu sonuç haksızlık oldu. Moral bozmaya gerek yok. Avrupa'da kazanmak daha da zor. Defans olarak iyiyiz. Sadece Inaki Pena'ya takıldık. Önceden yaptıklarımızı yapamadık. Bazen böyle olabiliyor. Tur ortada, her şey olabilir. Napoli maçı gibi oldu. Hakikatten duygular, sonuç, her şey benziyor. Çok fazla hak ettik, kazanmalıydık. Yazık oldu. Türkiye'de kazanmamız lazım." dedi.

(Sporx)