Detaylar şöyle:

İtalyan basını, son haftalarda oynadığı futbolla dikkatleri üzerine çeken Adana Demirspor'da Vincenzo Montella'nın öğrencisi Yunus Akgün'ü manşetlerine taşıdı.İtalyan basınına yansıyan haberlerde bonservisi Galatasaray'da olan ve Adana Demirspor'da kiralık olarak forma giyen Yunus Akgün'ün Vincenzo Montella'nın takımında gösterdiği performansa dikkat çekildi. Bu sezon 20 maçta 6 gol 10 asist üreterek performansını katlayan Yunus Akgün "Türkiye'nin yeni Cengiz Ünder'i" olarak nitelendirildi.

Serie A'da Roma, Lazio ve Fiorentina'nın Yunus'un performansını dikkatle takip ettiği ifade edilirken genç oyuncunun daha rekabetçi bir ligde oynamaya hazır olduğu yorumu yapıldı.

UĞUR MELEKE: SÜPER LİG'İN TOZUNU ATIYOR

Yunus Akgün şu anda 21 yaşında. Daha 18’inde Galatasaray’da kendini gösteriyor, Şampiyonlar Ligi’nde Porto, Avrupa Ligi’nde Benfica maçlarında dakika alıyor. Terim ona daha çok Türkiye Kupası’nda şans veriyor, o sezon kupada tam 6 gol katkısı yapıyor. Ancak Yunus nedense 2018-19’da bulduğu şansları bir sonraki sezon bulamıyor. Ağırlıklı olarak U19 takımında geçiriyor sezonu. Haliyle o kategorinin tozunu atıyor, U19 Şampiyonlar Ligi’nde de Real Madrid deplasmanında 1 gol-1 asist yapıyor o yıl. Geçtiğimiz sezon Adana’ya kiralanıyor, 7 gol-3 asistle oynuyor, takımının terfisinde büyük rol oynuyor. Ancak bu performansların hiçbiri onun Galatasaray’a dönüşüne yetmiyor. Bu yaz bir kez daha kiralanıyor Adana’ya. Sonrasını biliyorsunuz, Süper Lig’in tozunu atmakla meşgul şu sıralar. 

Kaynak: Sporx