19 yaşındaki genç oyuncu ligin ikinci yarısından beri forma şansı bulamıyor, 21 kişilik maç kadrolarına giremiyor... Galatasaray Ar-Ge şefi Fatih Demireli'nin açıklamalarından sonra küplere binen Yusuf isyan bayrağını çekti.

"Böyle olacağını bilmiyor muydunuz?"

Yusuf Demir'in Okan Buruk'a: “Neden oynamıyorum?” diye sorduğu hocasından aldığı, “Yabancı kuralı sıkıntı yaratıyor” cevabı üzerine, “Bu kural ben gelmeden önce yok muydu? Böyle olacağını bilmiyor muydunuz?" diyerek tepkisi gösterdi. 48 yaşındaki teknik adam, bu sözleri işittikten sonra Yusuf'u kadroya almamaya karar verdi.

Milli Takımdaki yerini de kaybetti

Yusuf Demir, Galatasaray'a transfer olmadan önce Avusturya A Milli Takımına ve U21 Milli Takımı'na da davet alıyordu. Ancak forma şansı azalan ve artan kilolarından dolayı Milli Takım yolları da kapandı. Son 2 Milli arada genç kanat oyuncusuna davet gelmedi.

Erden Timur'la görüşme yaptılar

Ligin devre arası transfer döneminde Yusuf’un menajeri Sertan Güneş, Başkanvekili Erden Timur'la yaptığı görüşmelerde de beklenen cevabı alamadı. Timur, Okan Buruk'un verdiği karara saygı duyduklarını belirttiler.

Bu sezon Galatasaray formasıyla sadece 6 maçta 129 dakika süre alan Yusuf Demir, skora katkı yapamadı.

Yusuf Demir kimdir?

Türk asıllı Avusturyalı futbolcunun aslen Trabzonlu olduğu bilinmektedir. Rapid Wien altyapısında futbola başlayan Yusuf Demir, geleceğin yıldız adaylarından biri olarak gösterilmiştir. Milli Takım tercihini Avusturya'dan yana kullanan Demir, daha sonra 1 yıllığına Barceona'ya kiralanmıştır. Barcelona'nın 23 kişilik Şampiyonlar Ligi listesine de dahil olan Yusuf, 6 aylık Barça kariyerinden sonra Ocak ayında Rapid Wien takımına geri dönmüştür. 1,5 yıl aradan sonra 6 milyon Euro karşılığında Galatasaray'a transfer oldu.

Galatasaray yönetiminden müjde! 2.3 milyarlık borç... Galatasaray yönetiminden müjde! 2.3 milyarlık borç...

1,73 boyundaki Yusuf Demir, sol ayağını kullanmaktadır. Kanat bölgelerinin yanı sıra forvet hattında da zaman zaman forma şansı buldu. Galatasaray'la 4 yıllık sözleşme imzalayan genç oyuncu, bu süre içerisinde Sarı-kırmızılı takımdan 3.2 milyon Euro kazanacak.

Devre arasında Süper Lig'den Kasımpaşa ve Ümraniyespor'a kiralanacağı konuşulan Yusuf, bu teklifleri reddetti.

Takımla birlikte çalışmalara başladı

Galatasaray'da son idmanda ağrıları geçen Yusuf Demir ve Fredrik Midtsjö son idmanda takımla birlikte çalışmalara katıldı.