Fenerbahçe ve Sivasspor, TFF'ye çıkarma yaparak hakem Erkan Özdamar'ın sezon sonuna kadar görev almamasını talep etti. O maçtan sonra MHK'nin başında Sabri Çelik yer alıyordu ve Özdamar'a sezon sonun kadar maç verilmeyeceğinin garantisini vermişti.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, bununla da kalmadı Sivasspor ve Adana Demirspor maçlarından sonra Yusuf Günay'ın istifasını istemişti.

YUSUF GÜNAY, YENİ MHK'DEN HESAP SORDU

TFF Başkanvekili Yusuf Günay, Lale Orta'nın ve ekibinin görevin başına gelmesiyle Erkan Özdamar hakkındaki düşüncelerini sordu. Orta, sezon ortasında alınan bu karara devam edeceklerini, Erkan Özdamar'a sezon sonuna kadar görev vermeyeceklerini belirtmişti.

Daha sonra bu konu için TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'yi devreye sokan Yusuf Günay, Erkan Özdamar'ın yeniden şans bulmasını sağladı.

ERKAN ÖZDAMAR, BU HAFTA HANGİ MAÇTA DÜDÜK ÇALACAK?

Tam 2 ay sonra sahalara geri dönen 35 yaşındaki hakem, Konyaspor - Giresunspor maçında görev yapacak.

Mehmet Demirkol'dan Dursun Özbek'e sert eleştiriler Mehmet Demirkol'dan Dursun Özbek'e sert eleştiriler

ALİ KOÇ, ERKAN ÖZDAMAR HAKKINDA NE DEMİŞTİ?

"Yakın zamanda FIFA listeleri önümüze geldi. Burada bir tuhaflık var. Erkan Zengin adlı bir hakem yer alıyor. Orta hakem veya yardımcı olarak ligde maçını bulamadık. Kayserispor-Galatasaray maçında skandal bir hata yapıyor ve bir süre kendisine görev verilmiyor. Ama bu arkadaşımız FIFA VAR listesine alınıyor. Çünkü işih ehli ve başarılı olduğu için Erkan Özdamar'ın askerlikle alakalı çürük raporunu biliyoruz. Birinin askere gitmekle ilgili fiziki bir sorunu varsa ki herkesin olabilir bu gayet doğal bir durum. Bu arkadaş nasıl hakemlik yapabiliyor? Zaten sezon başındaki hakemlik testini geçemiyor bile ve sakat olduğu da açıklanıyor. Erkan Özdamar daha sonra 4 maç yönettikten sonra FIFA listesine dahil ediliyor. Kuruldaki arkadaşlar sevdikleri ya da işaret ettiği hakemi öne mi çıkarıyorlar? Artık öyle düşünmeye başladık. Bunu sistemdeki gariplikleri belirtmek için ifade ediyorum." şeklinde konuşmuştu.