TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Yusuf Günay, hafta içi Galatasaray başkanı Dursun Özbek ve sağ kolu Erden Timur'u görüşmeye çağırdı. Ancak Sarı-kırmızılı kulüpten olumsuz cevap aldılar.

YUSUF GÜNAY REST ÇEKTİ

Bunun üzerine Yusuf Günay, Özbek ve Timur'a güven verdi. Günay, Galatasaraylı yöneticilere: "Ben Federasyonda olduğum sürece Ali Palabıyık ligde maç yönetemeyecek. Buna asla izin vermem." dedi.

Uğur Karakullukçu: "Galatasaray için zor bölüm geride kaldı" Uğur Karakullukçu: "Galatasaray için zor bölüm geride kaldı"

BURAK ELMAS'IN YERİNE YUSUF GÜNAY GELDİ

Geçen sene ibra edilmediği için Galatasaray başkanlığından ayrılmak zorunda kalan Burak Elmas, TFF seçimlerinde Mehmet Büyükekşi'nin listesine girecekti. Fakat Dursun Özbek, bu duruma müsade etmedi. Elmas'ın Federasyonda Galatasaray'ı yeteri derece savunamayacağını iddia etmişti. Mustafa Cengiz yönetiminde başkan yardımcılığı görevini üstlenen Yusuf Günay, Elmas'ın yerine Büyükekşi'nin listesine dahil oldu.

YUSUF GÜNAY KİMDİR?

Sinop'ta doğan Günay, 1994 yılında Galatasaray Üniversitesi kuruluş kanununu dönemin Devlet Bakanı Sayın Coşkun Kırca ile birlikte hazırlayan ekipte yer almıştır. 2001 yılında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Kurucu Başkanı olarak Bakanlar Kurulu kararıyla 6 yıl süre ile atanmış, bu süre içerisinde merkezi Roma'da bulunan Akdeniz Ülkeleri Enerji Kurumları (MEDREG) Başkan Yardımcısı ve merkezi Budapeşte'de bulunan Enerji Düzenleyici Kurumları Birliği (ERRA) Başkanlığını yürütmüştür. Evli ve 2 çocuk babası olan Yusuf Günay, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

(BBN / Erdal Bozkurt)