Avrupa futbolu son dönemde Barcelona ile başlayan Benfica'yla devam eden, son olarak Dinamo Moskova'yı da etkileyen şike skandallarıyla sarsılıyor.

Rusya Futbol Federasyonu, Lokomotif ve Dinamo arasında oynanan Moskova derbisi sırasında Pavel Kukuyan başkanlığındaki hakem heyetinin konuşmalarını yayınladı. Ardından Kukuyan'ın orta saha oyuncusu Arsen Zakharyan'a kendisini koruduğunu söylediği an devreye girdi. Maçın hakemi bu sözüne yorum yaptı.

“Koruyorum çünkü onun da Ermeni soyadı var. Şaka yapıyorum! Hakem sahadaki tüm oyuncuları korumalıdır. Bu bizim işimiz ve yaklaşım herkes için aynı. Öyle oldu ki bu özel diyalog yayınlandı. Ben tüm oyunculara bunu böyle söylüyorum.” dedi.

LOKOMOTİF KULÜBÜ FEDERASYONA BAŞVURU YAPTI

UltrAslan, TFF Başkan adayı Servet Yardımcı'yı hedef aldı UltrAslan, TFF Başkan adayı Servet Yardımcı'yı hedef aldı

Hakem Kukuyan'ın bu açıklamasına rağmen Lokomotif Moskova maçın hakemi Kukuyan'ın Zakharyan başta olmak üzere Dinamo'lu oyuncuların korunduğunu iddia ederek Rusya Futbol Federasyonu'ndan yaptırım talebinde bulundu.

GALATASARAY TRANSFERDEN VAZGEÇTİ

Galatasaray, şike iddialarının çıkmasından sonra masadan kalktı.

Dinamo Moskova ve oyuncunun yüksek para talepleriyle beraber bu haberlerin de yayılması Sarı-kırmızılı yönetimi vazgeçme noktasına getirdi.

ARSEN ZAKHARYAN KİMDİR?

26 Mayıs 2003'te Rusya'nın Samara şehrinde doğdu. FK Dinamo Moskova takımında Orta Saha mevkinde forma giyen genç futbolcu, bu sezon Moskova ekibiyle çıktığı 22 maçta 3 gol ve 6 asist yaptı. 15 Mart 2021'de, Rusya U21'in ''2021 UEFA 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'' kadrosuna seçildi ve Rusya kadrosuna seçilen en genç oyuncu oldu. 25 Mart 2021'de İzlanda ile oynılan açılış maçında, ilk yarının ek süresinde ilk golünü atarak skorun 3-0 olmasını sağladı. Maç sonucu Rusya'nın galibiyetiyle, 4-1 sonuçlandı. Başarılı futbolcu, Rusya U21 için en genç golcü ve UEFA 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası tarihindeki en genç golcü oldu.