2015-2019 yılları arasında Katalan ekibinde görev alan Braida, Zaniolo ve Dybala ile görüştüklerini ifade etti.

“Dybala ile görüştüm ama hiçbir şey olmadı”

Ariedo Braida, Radio Romanista’ya önemli açıklamalarda bulundu. Barcelona’da çalıştığı dönemde şu anda Roma forması giyen Paulo Dybala’yı ekibe katmak istediğini söyleyen Braida bu konuda şu ifadeleri kullandı: “Barcelona’da olduğum dönemde Dybala, Palermo’daydı ve onunla sözleşme imzalamak istedim. Hatta gelip Real Madrid’e karşı El Clasico’yu görmek istediği için onunla da görüştüm ama hiçbir şey olmadı.”

“Dybala’nın hazır olmadığını düşündüler”

Ariedo Braida açıklamasında çoğu kişinin Dybala’nın ekibe katılmak için hazır olmadığını düşündüğünü şu sözlerle ifade etti: “Birçok kişi onun yükselmeye hazır olmadığını düşündü ama benim görüşüme göre o hazırdı.”

Dybala 2015 yazında ekibi Palermo’dan 41 milyon Euro'luk bir transfer ile ayrılarak Juventus’a katıldı. Siyah-beyazlı ekip ile sözleşmesi yenilenmeyen Dybala bu sezon ücretsiz olarak  Roma’ya katıldı. Paulo Dybala’nın sözleşmesindeki serbest kalma bedeli 20 milyon Euro.

“Zaniolo ile ilgileniyordum”

Braida açıklamalarında geçtiğimiz haftalarda Galatasaray’a transfer olan İtalyan futbolcu Nicolo Zaniolo’yu da Barcelona için istediğini şu sözlerle açıkladı: “O Virtus Entella'dayken ben Barselona'da yaşıyordum ve tanıştığım bir menajeri vardı. Onunla ilgileniyordum ama ondan hiçbir şey çıkmadı.”

Zaniolo, Inter altyapı akademisine ve ardından da 2018’de Roma’ya geçmeden önce sadece 2016-2017 sezonunda Vistus Entella forması giydi. 

Galatasaray'a Hannover'den bir transfer daha! Galatasaray'a Hannover'den bir transfer daha!

“Chelsea 350 milyon harcadı ama…” 

Konuşmasında kariyeri boyunca yaptığı işlerden pişmanlık duymadığını dile getiren Braida futbolda kesinlik olmadığını şu ifadelerle anlattı: “Futbol matematiksel bir kesinlik değildir, bazı şeyleri yanlış anlayabilirsiniz. Örneğin Chelsea transfer piyasasına 350 milyon Euro harcadı ama ligde 10. sıradalar ve şimdi teknik direktörün kovulabileceğine dair haberler var. Para önemlidir, ancak onu nasıl harcayacağınızı bilmek için yetkinliğe de ihtiyacınız var. Bugünlerde pek çok konuda bir yeterlilik eksikliği görüyorum.”

Zaniolo açılışı gol ile yaptı

İtalyan orta saha oyuncusu Nicolo Zaniolo geçtiğimiz haftalarda Galatasaray’a transfer oldu. Zaniolo ile 2026-27 sezonunun sonuna kadar anlaşma imzalayan sarı-kırmızılı ekip 23 yaşındaki futbolcu için 15 milyon bonservis bedelini gözden çıkardı. Dün Aslan ile ilk maçına çıkan İtalyan futbolcu ilk golünü de attı. Zaniolo, Galatasaray’ın 4-2 kazandığı Alanyaspor maçında 90+4’te fileleri havalandırmayı başardı. 

Roma’da Zaniolo’nun performansı

2022-23 sezonunda İtalyan ekip Roma için 13 Serie A maçına çıkan Zaniolo 1 gol ile ekibine katkı sağladı. Roma’daki kariyeri boyunca toplam 94 Serie A maçına çıkan İtalyan futbolcu 13 gol ve 6 asist katkısında bulundu. Zaniolo ayrıca 2019-20 ve 2022-23 sezonlarında Avrupa Ligi’nde 10 maça çıktı ve 3 kez fileleri havalandırırken 1 asiste de imza attı. 2018-2019 sezonunda Şampiyonlar Ligi için 7 maça çıkan Nicolo Zaniolo’nun gol katkısı 2 oldu.