23 yaşındaki futbolcu kendisiyle ilgilenen takımlar hakkında da konuştu ve açık kapı bıraktı. Zaniolo'nun sözleri şöyle...

JUVENTUS VE MILAN SORUSU

SORU: "Zaniolo 30 milyon euro serbest kalma maddesi var ve Juventus ile Milan'ın adının geçtiği bir sır değil. Yakında İtalya'ya döneceğini düşünmekte yanılıyor muyuz?"

"TÜRKİYE'DE 5 YIL KALAMAM"

"Hemen bunu mu konuşalım? Kimse geleceği bilmiyor. Türkiye'de 5 yıl kalacağımı garanti edemem, bu açık. Ama burada olduğum sürece elimden gelenin en iyisini yapacağım"

"FENERBAHÇE DAHA FAZLA MI VERDİ?"

SORU: "Fenerbahçe'nin size daha fazla teklif etmesine rağmen Galatasaray'ı tercih ettiğiniz doğru mu?"

"GALATASARAY'A SÖZ VERDİM"

"Doğru, ama Galatasaray benimle daha önce iletişime geçmişti ve ben söz vermiştim"

"TEREDDÜT ETTİNİZ Mİ?"

SORU: "Türkiye'yi kabul etmekte tereddüt mü ettiniz?"

"OLIVEIRA VE MANCINI İLE KONUŞTUM"

"Hayır, sahaya geri dönmem gerekiyordu. Bu yüzden Roma'da birlikte oynadığım Sergio Oliveira ile konuştum ve bana ortamın güzel ve ligin rekabetçi olduğunu söyledi. Sonra Roberto Mancini'yi aradım. O da iyi olacağını söyledi ve gitmemi tavsiye etti. Haklıydı"

"UÇUYORMUŞ GİBİ HİSSETTİM"

"Türkiye'de taraftarlar fotoğraf çekilmek isteseler bile çok nazik ve saygılılar. Stadyum inanılmaz. Daha sıcak bir yerde oynamadım, en az Stadio Olimpico kadar iyi. İlk golümü attığımda, uçuyormuş gibi hissettim."

"OKAN BURUK BÜYÜK ŞANS"

"Türkiye'de futbolun fil mezarlığı olduğu doğru değil. Okan Buruk önderliğinde harika bir takımız. Okan Buruk benim için büyük bir şans çünkü İtalyanca da konuşabiliyor. Eğer Galatasaray bir Serie A takımı olsaydı, üst sıralar için mücadele ederdi. Çok kaliteli hücum oyuncularımız var. Mertens, Torreira... Size sadece şunu söyleyeyim, Icardi her zaman görebileceğiniz en iyi santrforlardan biridir."

"NEDEN MİLLİ TAKIMDA DEĞİLSİN"

SORU? "Neden şu anda Milli Takım'da değilsin?"

"MİLLİ TAKIMI ÇOK İSTİYORUM"

"Çünkü 3 ay oynamadım ve çalışmam gerekiyor. Mancini'nin yardımcısı Salsano ile konuştum, sakin olmamı, takip edildiğimi ve iyi olduğum zaman işlerin otomatik olarak düzeleceğini söyledi. Uluslar Ligi finallerinde oynamak istiyorum. Milli takımı çok seviyorum, İtalya'yı temsil etmekten daha güzel bir şey yok"

"TARAFTARIN "HAİN" SÖZÜ"

SORU: "Roma taraftarları tarafından "hain" olarak adlandırılması?"

"KÖTÜ BİR DARBE OLDU"

"Bu çok üzgün olduğum bir şey. Roma bana her şeyi verdi. Roma sayesinde ilk kez milli takıma seçildim ve oğlum Roma'da doğdu. Bu şekilde tanımlanmak kötü bir darbe oldu."

ROMA'DAN AYRILIŞ SÜRECİ

Roma taraftarları ile sorun yaşamasının ardından takımdan ayrılan Zaniolo, takımdan ayrılış sürecini ise şu sözlerle aktardı;

"SERMAYE OLARAK GÖRÜLDÜM"

"Tutulmayan sözler üzerine saatlerce konuşabilirim. Benim bir yıldız olduğumu söylediler ama sadece bir sermaya olarak görüldüm"

"GEÇEN YIL İMZA ATARDIM"

"İki yıl boyunca yeni sözleşmenin hazır olduğu söylendi. Geçen yıl ocak ayında kazandığımdan biraz daha fazlasına Roma'ya imza atardım. Çünkü Roma'da iyiydim ve finansal fair play sorunları olduğunu biliyordum. Ama bu kadar konuşmadan sonra bıktım. Eğer vedamı düşünmek zorundaysam, başkalarının da bunu yapması gerektiğini düşünüyorum"

"TARAFTARLAR BENDEN ÇIKARDI"

"Aslında transfer döneminde sadece Bournemouth ve Galatasaray yoktu. Ama İngiliz ekibini kabul etmediğim için dışlandım ve taraftarlar bunu benden çıkardı"

"TARAFTARLAR EVİME GELDİ"

"Bazı taraftarlar beni arabayla takip etti, bazıları evime geldi. Ailem ve ben korktuk ve yalnız hissettik. Konuşamadığınız öfkeli insanlardı. O günlerde kötü mesajlar da geldiğimi için cep telefonumu da kapattım."

"HERKES HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI"

"Neredeyse tüm takım arkadaşlarım beni hayal kırıklığına uğrattı. İsim vermeyeceğim ama kardeş gibi olduğumuzu söyledier ve sonra benimle vedalaşmadılar bile"

"MOURINHO İLE İLİŞKİSİ?"

SORU: "Jose Mourinho ile ilişkiniz nasıldı?"

 "MOURINHO BANA ÇOK ŞEY VERDİ"

"O harika bir teknik direktör ve harika bir insan. Beni neredeyse her zaman oynamaya zorladı. Elbette, yıldız oyuncuları yönetmeye alışkındı ve ben değildim. Dört ya da beş yıl sonra onunla çalışmak isterdim ama yine de bana çok şey verdi"

Ali Koç'tan Erden Timur'un demeçlerine cevap Ali Koç'tan Erden Timur'un demeçlerine cevap

GALATASARAY 15 MİLYON ÖDEDİ

Galatasaray, 23 yaşındaki İtalyan yıldız için Roma'ya 15 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Galatasaray ile 2 resmi maçta süre alan Zaniolo, ilk maçı olan Kasımpaşa karşısında fileleri havalandırmıştı.