Sarı-kırmızılı takımın yeni transferi Nicolo Zaniolo'nun sahaya çıkmadan sezon sonu için transferi konuşulmaya başlandı.

GALATASARAY'A GELMEDEN ÖNCE MALDİNİ İLE GÖRÜŞTÜ

Calciomercato'nun haberine göre AC Milan yöneticisi Paolo Maldini, Türkiye'ye gitmeden önce Zaniolo ile kısa bir görüşme yaptı. Ocak transfer döneminin son günlerine kadar Milan'ı beklediği için teşekkür etti.

SERBST KALMA BEDELİ: 35 MİLYON EURO

7 Süper Lig kulübünden Galatasaray'ın kararına destek! 7 Süper Lig kulübünden Galatasaray'ın kararına destek!

İkili, Milan'ın Galatasaray'la olan sözleşmesinde yer alan 35 milyon Euro'luk serbest kalma maddesini ödeyip ödememeyi ciddi olarak değerlendirecek ve Haziran ayında bir araya gelmeyi kararlaştırdı.

Bu durum, Zaniolo'nun Türkiye'deki performansına bağlı. Başarılı grafiğini devam ettirirse yaz aylarında Milano'nun yolunu tutabilir.

NİCOLO ZANİOLO KİMDİR?

Genoa'da futbol yaşamına başlayan Nicolò Zaniolo 2 Temmuz 1999'da İtalya'nın Massa kentinde dünyaya geldi. 9 yaşındayken İtalya'nın köklü ekibi Fiortentina'nın akademisine giren yıldız adayı, alt yapı kategorilerinde forma giydikten sonra Inter'e geçiş yaptı ve burada kendini geliştirmeye devam etti. Inter'de 29 maçta 14 gol ve 9 asistle yeteneğini gösteren Zaniolo, 2018 yazında 4.5 milyon Euro bonservis bedeliyle başkent ekibi Roma'nın yolunu tuttu. 

2018'den bu yana Roma'da forma giyen Zaniolo, burada 128 maçta 24 gol ve 18 asistlik performans ortaya koydu. Orta sahada, forvet arkasında ve kanatlarda görev yapabilen başarılı oyuncu, İtalya A Milli Takımı'nın formasını da 11 kez sırtına geçirdi ve 2 gol kaydetti. 

Nicolò Zaniolo, 2022-23 kış transfer sezonunda Serie A ekibi Roma'dan Galatasaray'a transfer oldu.