Sarı kırmızılılar, olayı adliyeye taşıyor.

TERİM, HUKUKÇULAR İLE BİR ARAYA GELDİ

Fatih Terim, Pazar günü GS TV’de Zorbay Küçük’ün Galatasaraylı futbolculara “yalancı” demesiyle “İşi adli boyuta götüreceğiz.” demişti. Bu sözlerin ardından kulübün hukukçuları ile bir araya geldi. Neler yapabileceklerini sordu. Öncelikle olaya tanıklık eden herkesten yazılı beyanlar alındı.

Kulübün hukukçularına göre Galatasaray kurum olarak Zorbay Küçük aleyhine, TCK’nin 125/1’inci maddesi kapsamında, “Basit Hakaret Suçu Davası” açacak.

Bu madde aynen şöyle diyor:

Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

Bu arada Zorbay Küçük’ün Galatasaraylı futbolcularla yaşadığı diyaloglarda müsabakadaki temsilciler tarafından rapora geçirildi. Hatta sarı-kırmızılı yöneticiler TFF’nin herhangi bir talebi olmamasına rağmen stat kameraları görüntülerini de sundu.

TFF’nin Galatasaray’ın yıldızı Kerem Aktürkoğlu'na yalancı diyen Küçük’ü, Futbol Disiplin Talimatı’nın hakaret başlıklı maddesinden ve maç sonundaki tahrik içerikli cevabı sonrası ‘Sportmenliğe Aykırı Hareket’ başlıklı maddesinden PFDK’ya sevk edeceği öğrenildi.

(Fotospor)