Serhat’ın Zümrüt’le evleneceğini açıklaması Demirkan Konağı’nı temellerinden sarsmıştır. Zümrüdüanka 3. bölüm yine dizi severleri ekrana kilitleyecek. Fox tvnin çiçeği burnundaki yeni dizisi Zümrüdüanka her cumartesi saat 20.00'de yayınlanıyor. İşte zümrüdüanka 3. bölümde yaşanacaklar;

Serhat’ın Zümrüt’le evleneceğini açıklaması Demirkan Konağı’nı temellerinden sarsmıştır.  Kurduğu oyunun son anda bozulmasını hazmedemeyen Abbas, Zümrüt’ü hiç beklemediği bir yerden yaralamaya hazırlanmaktadır. Azimet’in ise içine büyük bir şüphe düşmüştür. Serhat’la Abbas arasındaki savaş holdingde de bütün hızıyla sürerken Serhat arka arkaya yaptığı hamlelerle Abbas’ı köşeye sıkıştırır. Öte yandan Ülfet’in hesapsızca hareketleri Rüstem’i iyice çileden çıkarmaya başlamıştır. Her şeyin yoluna gireceğini düşünen Zümrüt ise yanıldığını kısa sürede anlayacaktır. Zümrüt, Serhat’ın kalbini tekrar kazanabilecek midir? Serhat yüreğinin sesine dur diyebilecek midir? Serhat ve Zümrüt’ün aşkları küllerinden doğabilecek midir?

Zümrüdüanka oyuncuları;

Alp Navruz: Üsteğmen Serhat Demirkan
Ceren Yılmaz: Zümrüt Kuloğlu
Hatice Aslan: Ülfet Kuloğlu. Zümrüt'ün annesi.
Selim Bayraktar: Abbas Demirkan
Ayten Uncuoğlu: Azimet Demirkan
Umut Karadağ: Adil Demirkan.
Serhat Özcan: Rüstem Kuloğlu. Zümrüt'ün babası.
Elif Çakman: Nevcihan Demirkan
Miray Akay: Meliha Kuloğlu. Zümrüt'ün kızkardeşi.
Pelin Abay: Suhandan Demirkan
Barış Küçükgüler: Latif Demirkan
Gökhan Bekletenler: Ömer Lütfi Bakırcı
Ebrar Baba: Songül Kuloğlu. Zümrüt'ün kızkardeşi.
Sebahat Kumaş: Saniye Arsoy. Hayatını kardeşine adamış bir abladır.
Korkmaz Arslan
Asiye Dinçsoy
Doğa Zeynep Doğuşlu
Gönül Akbaş
Serkan Açay
Eren Demir
Nazlı Pınar Kaya

Zümrüdüanka konusu:

Zümrüt Kuloğlu (Ceren Yılmaz) Nevşehir’in en müflis mahallesinde babası, annesi ve iki kız kardeşiyle birlikte yaşamakta, İç Anadolu’nun en kudretli ailelerinden Demirkanların fabrikasında çalışmaktadır. Zümrüt’ün annesi Ülfet (Hatice Aslan) halinden sürekli şikayet eden, kızlarını hayırlı bir kısmetle evlendirip yaşadıkları rezil hayattan kurtulmanın hesapları peşinde olan bir kadındır. Zümrüt bir yandan onun baskılarıyla başa çıkmaya uğraşırken diğer yandan Demirkanların varislerinden Adil Demirkan'ın (Umut Karadağ) evlenme teklifini annesinden gizlemeye çalışmaktadır. Ne var ki Ülfet bunu öğrenecek ve kızını nikah masasına oturtmak için bin bir çeşit oyuna başvuracaktır. Zümrüt ise her şeye rağmen direnecektir. Çünkü yüreğini kavuran bir sır vardır. Zümrüt, Demirkanların Suriye’de şehit düşen torunu Serhat’a (Alp Navruz) aşıktır. Ve bu aşk küle dönmüştür.