Cheikhou Kouyate kimdir!

Cheikhou Kouyate Kulüp kariyeri

Senegal'de doğan Kouyaté ülkesinin takımlarından Yego AS kulübünde futbola başladı. 2006 yılında Brussels'li yöneticiler tarafından izlenen ve beğenilen futbolcu uzun süre genç takımda oynadıktan sonra Brussels kulübüyle profesyonel sözleşme imzalamıştır.
Brussels

2007-08 sezonunda teknik direktör Albert Cartier'in kulüpten kovulması ve yerine Franky Van der Elst'in getirilmesiyle takımda daha çok forma şansı bulmaya başlayan futbolcu, oynadığı futbolla Belçika'nın önde gelen kulüplerinden Anderlecht'in dikkatini çekmiştir. Brussels kulübü futbolcuya 3 ay ödeme yapmadığından sözleşmesi mahkeme kararıyla fesh edilerek Anderlecht takımıyla 4 yıllık sözleşme imzalamıştır.
Anderlecht

Anderlecht'te teknik direktör Ariel Jacobs tarafından forma şansı verilen futbolcu Lucas Biglia'yla beraber 2009-10 sezonunun sürprizlerinden birisi olarak dikkat çekmiştir. 2010 yılı Temmuz ayında Gent ile oynanan Belçika Süper Kupası maçında takımının tek golünü kaydeden isim olmuştur. Hızı ve tekniği sayesinde savunmada önemli bir oyuncu olmayı başarmıştır.