Zirve yarışında Fe­ner­bah­çe ile puan farkını 7’ye indiren Ga­la­ta­sa­ray, ara trans­fer­de ta­kımı ne­re­dey­se baş­tan aşa­ğı­ya ye­ni­le­di. Sa­rı-Kır­mı­zı­lı­lar dev­re ara­sın­da trans­fer dö­ne­min­de 9 ye­ni fut­bol­cu­yu renk­le­ri­ne bağ­la­dı. Cim ­Bom, net ola­rak 19 mil­yon 66 bin eu­ro bon­ser­vis be­de­li öde­me ta­ahhü­dünün al­tı­na gir­di.
 
Bu ara­da ye­ni ka­tı­lan isim­ler­den son­ra ta­kım da iki yaş da­ha genç­leş­ti. Pe­ki Ga­la­ta­sa­ray yö­ne­ti­mi bu ra­kam­la­rı na­sıl öde­ye­cek? Şim­di göz­ler Sa­rı-Kır­mı­zı­lı yö­ne­ti­min, bu trans­fer ma­li­yet­le­ri­nin al­tın­dan kal­kıp kal­ka­ma­ya­ca­ğın­da. Sarı-Kırmızlı yö­ne­tim Şam­pi­yon­lar Li­gi ge­lir­le­ri ile bir­lik­te bu ra­kam­la­rı öde­me­yi plan­lı­yor.
 
Geçen yıl 24 milyon
 
Cimbom, Dev­ler Li­gi’nde şu a­na ka­dar 14 mil­yon 600 bin eu­royu ka­sa­sı­na koy­du. Chel­se­a’yi eler­ ve çeyrek finale çıkarsa 3 milyon 900 bin eu­ro da­ha alacak. Ra­kam 18 mil­yon 500 bin eu­royu bu­la­cak. Böylelikle ara tranfserde alınan 9 futbolcunun bonservis ve kiralama (Burdisso kiralandı) bedeli çıkmış olacak. Galibiyet ve beraberliğe verilen paralarla da 500 bin liralık eksik kısım fazlasıyla tamamlanacak. Bu arada yayın geliri de ekstrası olarak artı hanesine yazılacak. Ge­çen se­zon Dev­ler Li­gi’nde çey­rek fi­na­le çı­kan As­lan, ya­yın ge­lir­le­rin­den 3 mil­yon 500 bin eu­ro ka­zan­mış­tı. Ga­la­ta­sa­ray, bu dev are­na­dan geç­ti­ği­miz se­zon toplamda ise 24 mil­yon 782 bin eu­ro ge­lir el­de et­miş­ti. Sneijder ve Drogba gibi yıldızların maliyetlerini bu rakamlarla çıkarmıştı.
 
(Bugün)