Geçen sezonu üç kupa ve dört yıldızlı şampiyonlukla kapatan Galatasaray, düştüğü durumdan kurtulmak için köklü revizyona gidiyor. İki yılı bulacak yeniden yapılanma çerçevesinde başta Mustafa Denizli olmak üzere birçok futbolcuyla yollar ayrılacak. Yıldız transferlere para saçılmayacak. Yetenekli gençler A takıma yükseltilecek.

Galatasaray'ın, Şampiyonlar Ligi, Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nden elenmesi, kulüpte büyük operasyonu gündeme getirdi. Sarı-Kırmızılılardaki kötü gidişatın ilk faturasını Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ödemiş, yerine Mustafa Denizli getirilmişti. Bu hamle, Cim Bom'u huzura kavuşturamadı. Üstüne bir de UEFA'nın mali kıskacı binince Aslan, nefes alamaz hale geldi.

Saha sonuçlarındaki bozulma tribünleri boş bıraktı. Denizli idaresindeki ekip, 21 karşılaşmadan 11 galibiyet çıkarabildi. 6 beraberlik, 4 yenilgilik istatistik sergiledi. Deplasman kâbusu, oyuncularda korku oluşturdu. Yedi dış saha mücadelesinde zafere hasret kaldı.

Bir önceki Başkan Duygun Yarsuvat döneminde 27 futbolcuyla yollar ayrılmış, 21 milyon Euro'luk ödeme yükü hafifletilmişti. Bonservis gelirlerinden ise 9 milyon Euro kasaya konmuştu. Benzer bir girişimi Dursun Özbek de hayata geçirmeyi planlıyor. Yönetim, başta Mustafa Denizli olmak üzere köklü bir değişime hazırlanıyor.

İcraata taraftarın en fazla tepki gösterdiği futbolculardan başlanacak. Burak, Çin'e yollanmıştı. 9 maçtır gol atamayan Umut Bulut, listenin ilk sırasında. Sakatlık sebebiyle faydalanılamayan Hamit'in yanı sıra, Sabri, Yasin, Emre, Hakan Balta, Semih, Tarık, Koray, Bilal gibi isimlerle iki yılı bulan süreçte yollar ayrılacak. Performans düşüklüğü yaşayan kaptan Selçuk uyarılacak. İskelet kabul edilen Muslera, Sneijder ve Podolski üçgeninde yeni bir kadro oluşturulacak. Geçmişte olduğu gibi yıldızlara para saçılmayacak. Altyapıdaki yetenekli gençler, A takıma yükseltilecek. Avrupa'ya gitmek için Türkiye Kupası'nda final oynama hakkı elde edilecek. UEFA'dan gelecek muhtemel bir men cezası bu şekilde telafi edilmiş olacak.