Hollandalı teknik adam, yönetimden sezon sonuna kadar A takımın başına geçme teklifi aldığını belirterek, "Ben de kulübe katkı sağlamak amacıyla 'evet' dedim. Devamının olup olmayacağı şu anın meselesi değil. Şu an yapmamız gereken tek şey önümüze konsantre olmak ve içinde bulunduğumuz süreci en iyi şekilde idare etmek. Orhan Atik'in de burada olması büyük şans, onunla birlikte sezonu en iyi şekilde kapatmaya çalışacağız. Türkiye Kupası'na ve iyi futbol oynamaya odaklanacağız." ifadelerini kullandı.

Ligde istemediklerini bir konumda olduklarını aktaran Riekerink, "Böyle bir durumda birilerini suçlamak her zaman işin kolayına kaçmaktır. Böyle zamanlarda taraftarın 12. adam olduğunu hatırlaması gerekiyor, çünkü buna ihtiyacımız olacak. Takım ligde zirvede olmayabilir, bazı problemlerimiz olabilir ama bizi yine de desteklesinler. Çünkü onlara ihtiyacımız var. Hedeflediğimiz noktaya anca taraftarın 12. oyuncu olması sayesinde ulaşabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray Futbol Akademisi'nin başına getirilme sürecini de anlatan Hollandalı teknik adam, daha önce farklı pozisyonlarda bir çok yaş grubunu çalıştırdığını vurgulayarak, "Bütün bu deneyimler sayesinde bir futbol akademisinin nasıl idare edileceğini ve genç oyuncuların nasıl yetiştirileceğini öğrendim. Bu deneyimlerimi Galatasaray için kullanacağım." şeklinde görüş belirtti.

Jan Olde Riekerink, Galatasaray altyapısının iyi bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Burada sağlam bir temel buldum. Temeliniz güçlüyse çok iyi bir bina inşa edebilirsiniz ama temeliniz zayıfsa binanız yıkılır gider. Altyapımızda iyi oyunculardan kurulu istekli takımlar var, başarılı antrenörler var. Temel olarak bu yeterli. Artık üzerine güçlü bir bina inşa etme safhasına geçebiliriz. Oyunculara, oynamak istediğimiz futbolla ilgili eğitim vermek, bir vizyon ve felsefe kazandırmak istiyoruz. Onları bu konuda yönlendirmek şu an için öncelikli amacımız. Galatasaray'da yapacağımız altyapı çalışması uzun soluklu bir proje. Sonuçlarını zaman içinde alacağız."