Maçın bir değerlendirmesini yapan Mancini, “Bugün baktığınız zaman maçın genelinde birçok pozisyona giren bizdik. Pozisyona girdiğiniz zaman kesinlikle atmanız gerekiyor, atmadığınız zaman bu şekilde sonuç çıkıyor. Tabi ki son saniyedeki golü de yememiz gerekiyordu. Ama ne olursa olsun girilen pozisyonları değerlendirmek gerekiyor." diye konuştu.

Taraftarların tepkisinin sorulması üzerine Roberto Mancini "Hayat bu şekilde, bu da işimin bir parçası. Futbolda eleştirileri kabul etmeniz gerekiyor. Mağlup olduğunuz zaman taraftarların mutsuz olması ve tepki göstermesi normal." diye cevapladı.

"Devre arasında 9 tane oyuncu geldi.  Neden oynamıyorlar ?" sorusuna Mancini, "Transfer edilen 9 oyuncudan 6 tanesi genç oyuncu. Burdisso transferin son günü, kiralık olarak aramıza katıldı. Bunu herkesin anlaması lazım. Bu takımı da ben yaratmadım, ben kurmadım" şeklinde cevapladı. 

Takım içerisinde yerli, yabancılar arasında problem olmadığını ifade eden Mancini, mağlup oldukları için bunların gündeme geldiğini söyledi.

Mancini, bir başka soru üzerine, “Bu takımın teknik direktörü benim. Bu benim işim. Başkanımızın bir eleştirisi olabilir. Onu bana söyler. Ben de kendisine gerekli açıklamayı yaparım. Sahada alınan kararlar benim işimin bir parçası ve bu kararları da ben alıyorum” şeklinde konuştu.

Mancini, takımın hedefi konusunda, “Sekiz maç için hedef koymak çok da doğru değil. Maç maç düşünmemiz gerekiyor. Şu anda oynayacağımız bir kupa maçı olan Bursaspor maçı var. Onu düşünmemiz gerekiyor. Seneye kalacak mısınız konusunda, futbol dünyasında bu kadar uzun vadeli konuşmak çok doğru olmayabiliyor” dedi.

Takımı ben devraldığında farklı bir konumda olduğunu ifade eden Mancini, “O zaman puan cetvelini hatırlarsak, o zaman herhalde lider devralmadım. Farklı bir konumdaydı takım” dedi. 

MANCINI MUHABİRE FENA PATLADI (VİDEO)