Brezilya'da sezonun en iyi oyuncusuna verilen 2013 Samba Gold Ödülü'nde Melo, en iyi 4. oyuncu seçildi ve duygularını anlattı. Melo, “Bir çok önemli futbolcunun yer aldığı bu listede aday olarak ismimin bulunması beni çok mutlu etmişti. Sonunda dördüncü sırada tamamlamak ve en iyi ön libero olarak gösterilmek ise büyük gurur duymamı sağladı. Son lig maçında sakatlık sıkıntısıyla bir mücadele verdim. Buna karşın gol atmayı ve takıma katkı sağlamayı başardım. Dolayısıyla onun üzerine bu ödülün gelmesi daha bir anlamlı oldu. Emeklerimin karşılığını aldım” dedi.

Brezilya basınına konuşan Melo şöyle devam etti;

“Belli hedeflerim var ve onların peşinden gidiyorum. Sezona Süper Kupa ile başladık. Şampiyonlar Ligi’nde işler iyi gidiyor ve gidebildiğimiz kadar üst turlara ulaşmak istiyoruz. Sırada Chelsea ile zorlu iki maçımız var. Onlara karşı tarih yazmak istiyoruz.”

Melo, Brezilya'daki Dünya Kupası'nda ülkesinin milli takımının formasını giymek istediğini de sözlerine ekledi. Samba D'or'da, PSG’den Thiago Silva birinci olarak ödülün sahibi olmuştu.