Fernando Muslera


Ordu maçında topu Selçuk'un topuğuna nişanlayıp bir nevi kendi kalemize attığımız golden başka neredeyse sıfır hata ile oynadı. Takımın vazgeçilmezlerinden biri oldu, güven verdi.


Emmanuel Eboue


Sezona kötü başladı, kimi zaman çok eleştirildi, gitmek istediği konuşuldu, ikinci yarı genelinde iyi bir futbol sergiledi ama sezon genelinde geçen seneki performansından biraz uzaktı.


Semih Kaya


Formayı sırtına geçirdiği günden bu yana genç yaşına rağmen defansın vazgeçilmez oyuncusu oldu. Yanında oynayan sürekli değişti ama o formayı hiç bırakmadı. Ispanyadaki Real Madrid maçında Ronaldo'nun golünde hatası vardı, ama gel gelelim Ronaldo'nun hata yaptırmadığı kaç futbolcu var şu dünyada..


Dany Nonkeu


Fazla özgüvenli oyunu ve riskli hareketleri zaman zaman pahalıya mal oldu. Güçlü fiziği ve hızı ile rakip forvetlerin belalısı. Basit oynamayı öğrenirse başka bir boyuta geçecek.


Hakan Balta


Sakatlıklar çok olumsuz etkiledi. Bir türlü formunu yakalayamadı, zaman zaman forma giydi ama sezon genelinde etkisizdi.


Gökhan Zan


Tam bir görev adamı. Aylarca oynamadı ama son dönemlerde formayı kaptı ve kusursuz bir oyun sergileyerek ne kadar profesyonel bir oyuncu olduğunu gösterdi.


Albert Riera


Hayatı boyunca hücuma yönelik sol kanat oynamış olmasına rağmen Fatih Terim'in sol bek eksikliğinden dolayı oraya kaydırıldı. Tecrübesi ile hiç sırıtmadı, sezonun en iyi sol bek oyuncusu olmaması için bir sebep yok.


Sabri Sarıoğlu


Eboue'nin gelişi ile ilk 11'de ki yerinden uzaklaştı ama oynadığı maçlarda kattığı enerji ve mücadelesi ile alkış topladı. Düzgün orta açabilse çok farklı bir oyuncu olabilirdi, ama Galatasaray'ın vazgeçilmezi olarak kalmaya devam edecek.


Felipe Melo 


Kampa geç katılması onu inanılmaz olumsuz etkiledi. Neredeyse ligin yarısında hiçbir şey yapmadı. En çok ihtiyaç duyulan şampiyonlar ligi maçlarında ondan faydalanılamadı. Ikinci yarı ile yükselişe geçti ve şu an formunun zirvesinde. Kesinlikle bölgesinin en iyi oyuncularından biri, takımda kalacaksa kampa yetiştirilmesi şart.


Selçuk Inan


Tartışmasız Türkiye'nin en iyi oyuncusu. Oyun görüşü ve zekası ile başka bir boyutta. Inanılmaz frikikleri ve muhteşem paslarına son Sivas maçında fantastik bir gol de ekledi. Takım kaptanı olması sorumluluğunu artırdı ama altında hiç ezilmedi. Sezonun en iyilerinden.


Hamit Altıntop


Beklentiler çok yüksekti. Bazen direkler bazen sakatlıklar izin vermedi ona. Sağ kanatta çok etkisiz kalsa da son dönemlerde elmas sisteminde sağ içte iyi bir performans sergiledi. Schalke'ye attığı gol tarihin unutulmaz gollerinden biri oldu.


Amrabat


Çok büyük umutlarla geldi. Gelmek için kendi cebinden 3 Milyon Euro ödedi ama bir türlü istenilen performansı gösteremedi. Çok kritik asistler yaptı, genel olarak beklentilerin altında kaldı ama kötü oynadı demek çok büyük haksızlık olur. Ihtiyacı olan tek şey oyun görüşü ve sakinlik.


Emre Çolak


Fazla heyecanlı. Topla oynamayı çok sevmesi ve güçsüz olması onu hatalara zorladı ama bazen bu özelliği ile topun ayakta kalmasını da sağladı. Yeteneği olduğu aşikar ama fiziğini geliştirmesi şart.


Aydın Yılmaz


Sezon genelinde çok fazla forma şansı bulamadı ama bulduğu zaman da fena değerlendirmedi. Braga maçında attığı gol sezonun gidişatını değiştirdi. Kritik zamanların adamı.


Yekta Kurtuluş


Gökhan Zan gibi, o da tam bir görev adamı. Oynadığı maçlarda görevini en iyi şekilde yaptı. Üzerine yazılar yazdığım ve hala çok şey beklediğim oyunculardan bir tanesi. 


Wesley Sneijder


Bir dünya yıldızı, mükemmel bir tekniğe sahip ancak geldiği zaman 4 aydır futbol oynamamış bir haldeydi. Tam kendini toparlamışken ufak bir sakatlık yaşadı ve birkaç hafta kaçırdı. Önümüzdeki kamp ona yarayacak ve seneye çok canlar yakacak. Ordu maçında attığı gol ligin seyrini değiştirecek nitelikteydi, şampiyonluk ateşi o golle yakıldı.


Burak Yılmaz 


Koşmuyor dediler, kafa atamıyor dediler, sol ayakla atamıyor dediler, Galatasaray'ın oyuncusu değil dediler.. 22 tane ligde 8 tane Şampiyonlar Ligi'nde attı, toplamda 30 golle muhteşem bir performans sergiledi.


Umut Bulut


Lige çok iyi başladı, kısa sürede 10 golün üzerine çıktı. Çok koştu mücadele etti. Rakip defansı çok zordu. Fırsatçı kişiliği ile birçok gol attı. Drogba'nın gelişine Burak'ın muhteşem performansı eklenince kulübeye hapsoldu.


Johan Elmander


Şanssızlıklar hep Galatasaray'ı bulur ya. Hayatı boyunca sakatlanmayıp Galatasaray'a geldikten sonra ayağa kalkamayan Linderoth'tan sonra Elmander'de hiç sakatlanmadan geldi ama bu sene sakatlıklar onun peşini bırakmadı. Savaşçı ve yetenekli bir oyuncu, sezona da çok iyi başladı ama işler onun için sonra hiç iyi gitmedi. Keşke sakatlanmasa denilen oyunculardan bir tanesi, oynaması çok fayda sağlardı ama, olmadı..


Didier Drogba


Devre arası takıma katıldı ve Türkiye'nin görüp görebileceği en büyük futbolculardan biri olduğunu kısa zamanda kanıtladı. Onun için söylenecek fazla bir söz yok. Bizim Drogba'mız var, onların yok.


Not: Tomas Ujfalusi, Eray İşcan, Furkan Özçal, Engin Baytar, Ufuk Ceylan ve Çağlar Birinci sezon genelinde pek varlık gösteremedikleri için yazıya dahil edilmedi.