Galatasaray’ın fikstür avantajından dolayı şampiyonluk şansı yüksek. Bu kağıt üzerindeki fikstür avantjını ligin ilk yarısında gördük. Fenerbahçe derbisinden sonra 16.hafta sonunda liderden 3 puan geride olmayı hepimiz kabul ederdik. Oyun seviyesi Galatasaray seviyesinde değil. Farklı galibiyet bir anda bütun vaziyeti mükkemmel yapmaz ama bir dünya yıldızı sahne alınca hemen fark yaratmak mümkün. Sneijder kaptanlık bandı kolunda yokken de varken de tam bir kaptan gibiydi.
 
 
Geçen haftaya gore daha coşkulu, biraz daha oyun disiplini içinde gözükmemize rağmen pozisyon üretme sıkıntısı yaşadık. İlk net pozisyon rakip stoper Ba’nın bireysel hatası sonucu yakalandı. Eren’in tavana asması gereken bir pozisyondu. Hatayı beklemedi ve ardından pası düşündü. Alanya Takımı maçı kilitlemek üzereyken Sneijder vatandaşı ve yıllardır beraber oynadığı De Jong’un kafasına topu bıraktı. Sneijder’in bu kadar gününde olmasının bir diğer sebebi Selçuk Ve De Jong oldu. Selçuk hücuma sık katkı yapıp De Jong fazla rakibi tehlikeli bölgeye sokmayınca Sneijder fazla geriye gelmemiş oldu. Güçlü bir takıma karşı yine sıkıntı yaşardık büyük ihtimalle. O tip maçlarda önemli olan top rakipteyken kanatlardaki Bruma ve Yasin’in biraz içeriye yardım etmesi gerekecek Kadıköy Şampiyonluğu senesi Emre ve Engin’in yaptığı gibi. Yine kopya bir gol yedi Galatasaray. Golün başlangıcında rakibin en uç köşeden taç atıyor olması daha da düşündürücüydü. Devre sonundaki gol maçın kader anı oldu. Başakşehir maçında Eren ile bu moral üstünlüğünü yakalama şansını kaçırmıştık.
 
 
İkinci yarı öyle bir golle başladı ki inanılmaz! Hereketli bir topa öyle bir akıl dolu vuruşu Sneijder gibi ustalar yapabilir. 3-1’den sonra skor Galatasaray’ın temposuna kalmıştı. Sneijder bir asist daha yaptı. Bruma şahsi oynamasaydı çok büyük fark olacaktı. Bu maçla ilgili en hoşuma gitmeyen konu şuydu;  maç kopmuş artık. Alanyaspor’un direnme şansı kalmamış. Berk İsmail var yedeklerde. Eren çıkıyor, niye Josue giriyor? Bir genç oyuncuyu sahaya sürme şansı doğmuşken Josue ne alaka? Josue gol attı. Atabilir. Berk atamaz mıydı o golü? Golcü sıkıntısı var zaten. Belki içeriden bir oyuncu kazanacak takım. Belli mi olur? 2006’da Aydın şampiyonluk gollerinden birini attı. 18 yaşındaydı.
 
 
Galatasaray’ın önünde büyük bir fırsat var. 2 tane bütçeyi aşmadan gerçekten iş görecek nokta iki transfer  şampiyonluk kapısını açabilir. Devre arasında kadro yenileme zaten yapılmaz. Eren dışında net santrafor gözükmüyor ve güvenilir stoper gözükmüyor Hakan Balta dışında. İki transfer çok kritik. Bugün Sneijder böyle istedi ve maç farka gitti.