Nef Stadı'nda oynanacak Galatasaray - Beşiktaş maçını Atilla Karaoğlan yönetecek. Bu akşam saat 20.00'de başlayacak ve beIN Sports 1'den naklen yayınlanacak.

NEF STADI'NDA SEFERBERLİK

Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle Galatasaray Yönetimi, derbinin sorunsuz bir şekilde oynanması için yoğun çaba sarfediyor. Sarı-Kırmızılılar, bu anlamda Nef Stadyumu'na adeta yoğun bakım uyguluyor. İstanbul'da yoğun kar yağışının başladığı saatlerde zeminin üstü branda ile örtüldü. Böylece zeminin bozulması engellendi. Ancak ortaya bir sorun daha çıktı. Gece saatlerinde havanın 0'ın altına inmesi nedeniyle don olma riski bulunuyordu. Fakat Sarı-Kırmızılılar bu problemi de ortadan kaldırıldı. Nef Stadyumu'nda ışıklandırmaların seviyeleri artılırken, ısıtma ile ilgili problemler de çözüldü. Böylece zeminin donma riskiyle karşı karşıya kalma ihtimali de ortadan kaldırılmış oldu.

50 BİNDEN FAZLA BİLET SATILDI

Sarı-Kırmızılılar, UEFA Avrupa Ligi'nde 25 Kasım'da Marsilya ile kozlarını paylaştı. Söz konusu karşılaşmayı 50 bine yakın Galatasaraylı futbolsever takip etti. Bu tarihten sonra Nef Stadyumu, eski günlerinden çok uzakta kaldı. 27 Şubat'ta Süper Lig'de Çaykur Rizespor ile kozlarını paylaşan Cim Bom'u, Sami Yen'de 38 bin dolaylarında taraftar izledi. Şimdi ise Aslan, bugün ligde Beşiktaş ile kozlarını paylaşacak. Olumsuz hava koşullarına rağmen Galatasaraylı futbolseverler, dev derbiye müthiş bir ilgi gösterdi, 50 binden fazla bilet satıldı. Maç saatinde Sarı-Kırmızılı taraftarların, dondurucu soğuğa rağmen Nef Stadyumu'na akın etmesi bekleniyor. Ayrıca Siyah-Beyazlılar ile oynanacak karşılaşmanın Aslan için bir önemi daha var. Eğer büyük bir aksilik olmazsa seyirci konusunda Beşiktaş mücadelesinde sezonun rekoru kırılabilir.

4 İSİM KADRODA YOK

Galatasaray teknik direktörü Domenec Torrent, Halil Dervişoğlu'nu kadroya almadı. Arda Turan, Alpaslan Öztürk ve Barış Alper Yılmaz da derbi kadrosunda yer bulmadı.

MUHTEMEL 11'LER

Galatasaray: Pena, Omar, Nelsson, Marcao, van Aanholt (Ömer), Pulgar, Berkan, Cicaldau, Kerem, Emre, Gomis

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Vida, Necip, Umut, Josef, Atiba, Ghezzal, Alex, Kenan, Batshuayi

TORRENT'İN ZAFER ŞİFRESİ

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, Beşiktaş maçı öncesinde öğrencileriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Tecrübeli teknik adam, Kara Kartal karşısında kazanmalarının önemine değinirken, zorlu mücadelede tıpkı UEFA Avrupa Ligi'nde Barcelona ile oynanan mücadelede olduğu gibi performans göstermeleri gerektiğini söyledi. İspanyol çalıştırıcı, "Barcelona maçındaki gibi mücadele etmeliyiz. Beşiktaşlı oyunculara alan bırakmamalıyız. Baskıyı takım halinde yapacağız. Bu plan bizi zafere götürecektir. Bizim önceliğimiz Beşiktaş sonra da Barcelona olacak" dedi.

(GsGazete / Fanatik)