Karşılaşma zayıf savunmalar,hızlı hücumlarla başlarken ilk 3 dakika Galatasaray MP'ın 10-5'lik üstünlüğüyle geçildi. Arroyo şüphesiz ki ilk dakikaların en etkili ismiydi.Çembere giderek rakibe faul aldırmayı başaran takımımız, P.Karşıyaka'nın faul hakkını çeyreğin bitimine 06:14 kala doldurmasını sağladı. Kaf-Kaf'in aldığı molanın ardından da hızını kesmeyen Galatasaray MP, 9-1'lik seriyle farkı 13'e cikardı. Farkın açıldığı bölümde 3, 3sayılık isabet bulan Gordon takımı hücum anlamında fazlasıyla rahatlattı. Oyundaki etkinliğini çeyreğin son saniyesine dek koruyan Yenimez Armada, Macvan'ın büzzer'ıyla çeyreği 28-12 önde tamamladı. 

2.çeyreğin 2dakikalık bölümüyse skor üretilmeden geçildi, her iki takımda doğru şutu bulmasına rağmen isabet kaydedemedi bu bölümde. Hücum ribaundlarında 9-4'lük üstünlük sağlayan Galatasaray MP, ilk 16 dakika geride kalırken yayın gerisinden 6/16 isabet yüzdesiyle oynuyordu. Çeyreğin son 4 dakikalık dilimine ise 13 sayılık Galatasaray MP üstünlüğüyle girilirken, P.Karşıyaka savunma sertliğini yakalayarak geri dönüş sinyallerini verdi bu bölümde. Farkı 8'e kadar çekmeyi başardılar. İlk yarı ise Yenilmez Armada'nın 37-29'lük Kalebet üstünlüğüyle sona erdi. Gordon 12 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Diebler'da kaydettiği 11 sayıyla takımını sırtladı.

2.yarıya iyi başlayan tarafsa P.Karşıyaka idi, Aminu'nun boyalı alanda bulduğu 3/3 isabetle farkı 4'e kadar indirmeyi başardı konuk ekip. Her iki takımda zaman zaman isabet bulmakta zorlanırken, çeyreğin son 2:30'lük dilimine 50-40'lik Galatasaray MP üstünlüğüyle girildi.Çeyrek sonucu 52-45'le yine Galatasaray MP lehineydi. Son çeyrek öncesinde P.Karşıyaka'da Aminu,Can Maxim,Evren gibi isimler faul problemi yaşıyordu.Son bölüme yine Galatasaray MP iyi başlarken, farkı 11'e cikarmayı başardı çeyreğin ilk 2 dakikalık bölümünde.Skorsuz geçilen bölümde konuk P.Karşıyaka doğru atışları bulmasına rağmen atış kaydedemezken, 6 dakikada rakibine sadece 2 sayı imkanı tanıyan Yenilmez Armada farkı 15'e cikarmayı başardı.

Bu noktadan sonra rakibinin geri dönmesine izin vermeyen takımımız, sahadan 70-54'lük galibiyet ayrıldı ve galibiyet serisini 20 maça çıkarmış oldu.

Emrah Öztürk