Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan maçı takımımız 99-84 kazandı. Takımımız mükemmel Anadolu Efes galibiyetinin ardından kazandığı bu maçla seri yakaladı.

Dee Bost, Melo Trimble, DeVaughn Akoon-Purcell, Kerry Blackshear ve Ege Arar beşiyle başladığımız mücadelede üç basketbolcumuz 20 ve üzeri sayı üretti. Dee Bost 20 sayı, 10 asist ve 5 ribaunt ile double-double yaptı ve 28 verimlilik puanı ile maçın MVP’si oldu. 24 sayı ile maçın en skorer ismi olan Melo Trimble, bu güzel istatistiğine 5 asist ekledi. Kerry Blackshear 22 sayı ile maçı tamamlarken David Kravish ise 17 sayı ve 5 ribauntluk benç katkısı verdi. 

İlk çeyrek sahada Kerry Blackshear şov vardı. Rakip potaya bu bölümde yüzde 100 isabetle 18 sayı bırakan Blackshear, takımı hücumda sırtlayan isim oldu. Karşılıklı sayı düellosu şeklinde geçen ilk çeyreği 28-25 önde geçtik. 

Dee Bost’un üst üste sayılarına Okben ve Kravish de katkı verince 9-0’lık seri yakaladık. Farkı kısa sürede çift hanelere çıkaran takımımız çeyrek ortasında Melo Trimble’ın mükemmel turnikesiyle kazandığı basket faul ile skoru 43-29 yaptı. Bu dakikalarda Dee Bost hücumda ipleri eline aldı. Birleşik Amerikalı guard, sayıları ve asistleriyle takıma önderlik etti. Dee-Bost ve Kravish arasındaki mükemmel ikili oyunlar alkış alırken 2:20’ye 48-35 önde girdik. Sadık Kabaca’nın mükemmel bloğu sonrası kalktığımız hücumda Rıdvan Öncel’e ilginç bir hücum faul kararı çıktı. Son bir dakikalık bölümde savunmadaki konsantrasyonunu daha da artıran Galatasaray Nef, soyunma odasına 52-40 önde gitti.  

Blackshear 18 sayı, Dee Bost 11 sayı, David Kravish 11 sayı ile skor liderlerimiz oldu. 

Karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü çeyrekte Kravish, Akoon Purcell ve Melo’nun sayılarıyla dinamik bir başlangıç yaptık.  Bursa ekibi çeyreğin yarım dilimlik bölümü içerisinde 11-2’lik seriyle farkı tek hanelere indirdi 58-50. Fark 6 sayıya kadar inerken mola dönüşü Melo Trimble’ın üst üste 4 sayısı ile ritmimizi geri kazandık: 62-52.  Savunmaların sertleştiği bu dakikalarla 2:50’de Dee Bost’un çizgideki iki isabetiyle çift haneli farkı koruduk: 68-56. Tekrar gidilen molanın ardından karşılıklı sayılarla biten üçüncü çeyreği Dee Bost ve Ömer Utkual’ın karşılıklı turnike isabetleriyle 74-63 önde geçtik.

Kravish ve Melo’nun sayılarıyla ilk iki dakikalık bölümü 5-2’lik üstünlükle geçtik ve rakip molaya gitti: 79-65. Eli ısınan Trimble mola dönüşü bir de orta mesafeden sayı buldu ve fark 16’ya çıktı: 81-65. Raki takım 9-2’lik seriyle farkı tekrar 10’a çekti: 84-74. Bursaspor 4 dakika kala farkı tek hanelere çekerken Dee Bost’un orta mesafesiyle aradaki mesafeyi tekrar koruduk: 88-77. Dee Bost sayıları ve asistleriyle takımı maestro edasıyla oynatırken  1:43’te Sadık Kabaca’nın kritik üçlüğü maçın kopma anı oldu. Kalan bölümde rakibe tamamen üstünlüğünü kabul ettiren Yenilmez Armada, maçı 99-84 kazanmayı başardı.

Galatasarayımız, bu maçın ardından ligdeki Tofaş mücadelesine hazırlanacak.

(Sporx)