Sıra kimin en büyük olduğunu göreceğimiz sahnedeydi, ilk hafta geride kalırken kafalarda belli takimlar belirdi. 82 maçlik normal sezonu farkına varmadan geride bıraktık, sıra playofflara geldi.Sıra kimin en büyük olduğunu göreceğimiz sahnedeydi, ilk hafta geride kalırken kafalarda belli takimlar belirdi.Sürpriz sayılabilecek sonuc yok, hayli normal bir ilk tur izliyoruz. Sizin icin öne cikan serileri yazdim.

Houston Rockets(0) - Oklahoma City(2)

Beklendiği gibi Oklahoma City serinin baskın tarafı, seriyi kazanan taraf olacaktir da ancak Rockets'in elinde olan bir şey var;seriyi uzatmak.Kolay lokma olmadiği göstermek,bir sonraki sezon icin göz daği vermek adına bu çok önemli aslinda,Rockets oyunun savunma tarafına biraz daha ağirlik verebilirse, belki de Oklahoma'nın etkili penetrecilerini durdurabilir ve seriyi uzatabilir.İlk iki macta sergiledikleri görüntüyse ''Daha fazla atmalıyız'' cabasiydi ancak ligin en etkili 1-2 hücum takımından bir tanesi olan Oklahoma City'e karsı bu anlayis tutmaz.''Durant&Westbrook ikilisi ,destekçileriyle birlikte emin adımla yollarina devam ediyor'' bu satirlari yazdigim sirada Westbrook'un menisküs ameliyati olacagi haberini almis bulunuyorum,Oklahoma City ve serinin geri kalan maclari icin cok önemli bir haber.Westbrook'suz, Oklahoma City'nin cok zorlanacagi asikar ve belki de seriyi kaybedebilirler.Her seye acik artik seri.

Los Angeles Lakers(0) - San Antonio Spurs(2)

''Lakers sakata geldi'' diyerek baslayalim...Seri öncesinde Kobe'nin sakatlığıyla sarsıldılar,bunun öncesi Howard-Gasol-Metta-Nash-Hill sakatlanmış ve bir çok maçı kaçırmıştı.Normal sezonda baslayan sakatlık problemi, playofflarla birlikte devam etti. San Antonio ile oynadıkları ilk macta Meeks'in bileği burkuldu, Nash'in oynayıp oynamayacağı zaten belli değildi maç öncesi, tabi o oynamayı tercih etti. Lakers'ta hiç bir şey istendiği Dumanbet gibi gitmedi bu sezon, seride 2-0 geriye düsmelerini yadirgamamalı. 2.macta Blake'in sezonu kapattığı,Nash'in ve Meeks'in geriye kalan maçlarda forma giyme ihtimalinin hayli düşük olduğu açıklandı ki, bu bir anlamda serinin 4-0 biteceğini de simgeliyor. Lakers sezonu kapatti,artik tek hedef yaz döneminde kaliteli hamlelerle takımı güçlendirmek ve derin bir kadro yaratmak.Spurs cephesinde ise işler gayet yolunda, Ginobilini'nin dönüşüyle birlikte benchten gelen çok degerli bir winnerlari oldu,ilerleyen turlarda Ginobili'nin rolü çok daha önemli olacaktır onlar için. 

Denver Nuggets(1) - Golden State Warriors(1) 
 
Memphis-Clippers ile birlikte ilk turda en keyif aldığım seri, cok kaliteli ve mücadele seviyesinin üst düzeyde olduğu iki maçi geride bıraktık.Serinin ilk karsilaşmasına Andre Miller resitaline sahne oldu, 37 yaşındaki oyuncu muazzam bir performans ortaya koyduğu karşilaşmayı buzzer beater atarak tamamladı ve bu sayede Denver Nuggets galibiyete ulaştı.Evinde bu sezon 39-3 yapan Denver'in,  2.maçtada mağlup olmasını beklemiyordum aslında,bir çok kişi de bu konuda bana katılırdı.Lâkin öyle olmadı, Golden State takım halinde %64.6 ile şut attığı karsilaşmayi 131-117'le kazanmayı basardı ve seriyi 1-1'e getirdi.David Lee'nin yokluğunu bu karşılaşmada hissetmediler ancak uzun olması beklenen bu serinin ilerleyen maçlarinda boyalı alanda zorluk çekeceklerdir, %64.6 gibi şut yüzdesini bir daha ne zaman yakalarlar bilinmez.

Boston Celtics(0)  - New York Knicks(2)

Dogu'da Miami Heat'in ardından en iddialı takım konumunda bulunan New York Knicks, sonuç anlaminda gayet iyi gidiyor.İyi oynamaya da çalışıyorlar ancak, son çeyrekler disinda bunu pek berecebilmiş değiller.Asıl fark da o noktada ortaya cıkıyor zaten, geride kalan iki karşılaşmada da son çeyreklere başa baş girildi ve bu noktadan itibaren Knicks'in sözü geçmeye başladı.Tabiri doğruysa ''vurup,gectiler'' son çeyreklerde.Yaşlı ve pek derin olmayan Boston Celtics rotasyonu, iyi getirdikleri karsılasmaları bitirmeyi başaramadı ve seride 2-0 geriye düşmelerine sebep oldu bu durum.Geriye kalan maçlar için de Boston Celtics açısından pek umut olduğu söylenemez, belki 1 galibiyet alarak serinin 4-1 bitmesini sağlayabilirler. 

Emrah Öztürk