İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'ın sağ beki Mathieu Debuchy, 3 ay sahalardan uzak kalacak.

Galatasaray ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde aynı grupta yer alan Londra ekibinde, 29 yaşındaki Fransız savunma oyuncusunun ayak bileğindeki sakatlığı nedeniyle üç ay forma giyemeyeceği açıklandı. Arsenal'ın yaz transfer döneminde Newcastle United'dan renklerine bağladığı Debuchy, 13 Eylül'de Manchester City ile oynanan lig maçında sakatlanmış ve karşılaşmaya devam edememişti.

Arsenal Kulübü Menajeri Arsene Wenger, kulübün internet sitesine yaptığı açıklamada, "Debuchy, operasyon geçirdi ve üç ay oynayamayacak. Her şey iyi gitti, sahalardan uzak kalacağı süre bir iki hafta değişebilir ama yaklaşık üç ay olmayacak" dedi.

Kuzey Londra temsilcisinin UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda, Almanya'nın Borussia Dortmund takımıyla yaptığı ve 2-0 kaybettiği maçta Hector Bellerin, Debuchy'nin mevkisinde forma giymişti. Wenger'in, Debuchy'nin yokluğunda Bellerin ya da yeni transfer Calum Chambers'e görev vermesi bekleniyor.

Arsenal, Galatasaray ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ikinci hafta maçında, 1 Ekim Çarşamba günü Emirates Stadı'nda karşı karşıya gelecek.