Barcelona Kulübü, La Liga şampiyonu olması halinde planlanan tüm kutlamaları iptal etti. Bu kararın nedeni ise güvenlik. Avrupa'daki terörizm tehdidi, Arda Turan'ın formasını giydiği dünyaca ünlü kulübü de etkiledi. 

Katalan basını, Barcelona Kulübü ve Barcelona Belediyesi'nin olası lig şampiyonluğuyla ilgili bir toplantı yaptığını yazıp, güvenlik gerekçesiyle tüm kutlamalar için iptal kararı aldığını duyurdu.

Önceki planda Barcelona takımının, cumartesi akşamı Granada'dan döndüğünde havaalanından üstü açık otobüsle küçük bir şehir turu yapmasının düşünüldüğü, ancak istihbarat birimlerinden gelen terörizm tehdidi uyarısı sonucu bu ve diğer tüm kutlamaların iptal edildiği bildirildi. 

Kentte hafta sonu alarmı

Barcelona'da bu hafta sonunda ünlü şarkıcı Bruce Springsteen'in konseri ve Formula 1 yarışının da olduğu hatırlatılarak, güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkartıldığı kaydedildi. 

La Liga'da son haftaya 88 puanal Real Madrid'in 1 puan önünde giren Barça, yarın TSİ 18.00'de deplasmanda karşılaşacağı Granada'yı yenmesi halinde şampiyonluğu elde edecek. İkinci sıradaki Real Madrid de aynı saatte Deportivo'ya konuk olacak.