Galatasaray’dan İngiltere’nin Norwich City ekibine transfer olan Johan Elmander, dün ortaya koyduğu performansla alkışlandı. Takımının Bury’yi 6-3 mağlup ettiği karşılaşmada iki gol birden kaydeden İsveçli futbolcudan Ada basınında övgüyle söz edildi. 52 ve 75. dakikalarda sahneye çıkan Elmander için geçtiğimiz günlerde yapılan bir yorum ise oyuncunun ortaya koyduğu bu performansın ardından gündeme geldi.

Johan Elmander’in Premier Lig ekibine transferinin kesinleşmesinin ardından İsveç’in yüksek tirajlı gazetesi Aftonbladet, İngiliz spor yazarlarına “Elmander bu sezon İngiltere’de ne yapar?” diye sormuştu. Kimi gazeteci, oyuncunun zaman zaman ilk 11’de şans bulabileceğini belirtirken; kimisi ise yedek kulübesine mahkum olacağını öne sürmüştü. Ancak bu değerlendirmelerin içinde bir görüş öne çıkıyordu. Daily Telegraph yazarı Henry Winter, “Elmander Lig Kupası’nda gol kralı olabilir” diyordu. Gazete de bu dikkat çekici iddiayı haberin üst bölümüne taşıyarak okuyucularına duyurmuştu.

Elmander’in dün Lig Kupası’nda iki gol birden kaydetmesi, Telegraph yazarının bu sözlerini hatırlattı. İngiliz futbolunu yakından tanıyan İsveçli forvetin bu performansını sürdürüp sürdürmeyeceği ve Lig Kupası’nda gol krallığı tacını takıp takamayacağı günün tartışılan konularından bir tanesi oldu.