Zorbay Küçük'e dava açacağını söyleyen Fatih Terim sözünde duracak.

Başakşehir maçından sonra GS TV’ye çıkan Terim, Zorbay Küçük’ün Galatasaraylı futbolculara “yalancı” demesi nedeniye “İşi adli boyuta götüreceğiz" demişti. Deneyimli teknik adam sözünün arkasında durdu.

Galatasaray’ın kurum olarak Fatih Terim’in isteğiyle Zorbay Küçük aleyhine, TCK’nin 125/1’inci maddesi kapsamında, “Basit Hakaret Suçu Davası” açtığı bildirildi.   

Bu madde aynen şöyle diyo

"Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır."

ZORBAY KÜÇÜK KİMDİR?

Hakemlik kariyeri merak edilen Zorbay Küçük, oldukça genç yaşında üst klasman hakemleri arasına girmiştir. 1992 yılında dünyaya gelen Küçük, 30 yaşındadır. Aslen Adanalı olan genç hakem, 18 Mayıs 2018 tarihinde ilk Süper Lig maçına, Trabzonspor - Kardemir Karabükspor karşılaşması ile çıkmıştır. O tarihten bu yana Süper Lig kariyerine devam eden Zorbay Küçük, Adana Çukurova Üniversitesi Ekonometri Bölümü’nde eğitimini tamamlamıştır.

(Fotomaç)