Turnuvanın sürpriz şampiyon adayı Hırvatistan karşısında sahadan puanla ayrılamadık. İki yarısı başka senaryolar içeren bir maç oldu. Yani İlk yarıdaki senaryoya göre içeri mağlup girmek üzücüyken 2.yarı ise maçı tek farklı mağlup bitirdiğimiz için şanslıydık.

 

 

Beklediğimiz kadrodan sadece Cenk Burak’ın yerine sahadaydı. Aslında Kanat oyuncusu olmadan oynamak doğru bir Hoca tercihi değildi ama bu kadroyu Terim 2 haftadır hazırladığı için bu kurgunun Hırvatistan maçına özel bir kurgu olduğunu tahmin ediyorum. Olabildiğince rakibin temposunu pasla kırıp 60’a kadar 0-0 maçı götürme düşüncesi 43’e kadar tutu. Ozan’la bulduğumuz pozisyon topu kenara taşıdığımız tek andı. Bu kadar kalabalık merkez orta saha yapısıyla oynarken mutlaka dar alanda çok iyi pas yapmak gerekiyor. Zaman zaman oyunu dinlendirmek için paslar yaptık fakat Selçuk’un bu pas düzenini istediğimiz gibi kuramaması ve Arda’nın hayatının belki en kötü gününde olması sebebiyle tıkandık. Zaten Oğuzhan o kalabalıkta sıkıştı, Çalhanoğlu duran toplar dışında oyunda gözükmüyor.

 

 

Hırvatistan baskın taraftı ama net pozisyon ve gol bulamadığı için maç lehimize gidiyordu gole kadar. Golden sonra Volkan Şen hamlesi ile oyunu açaruz dedik ama oyun disiplini tamamen gitti. Mağlubiyetin en temel noktası rakibimiz ile bizim aramızdaki fizik güç farkı. Hırvatlar zaman geçirdikleri dönemler dışında pozisyon icabı hakeme dönüp bir beklenti içine girmediler. Biz hep mücadeleleri kaybedip, yere düşüp hakeme baktık. Çünkü bu konuda gücümüz yok. Ülkemizde hakemlerimiz sürekli lüzumsuz fauller çaldıkları için bu yönde alışkanlıklarımız oluyor. Direklerden dönen toplar imdadımıza yetişti. 2008’i unutamayan Hırvatlar farkı ikiye çıkarıp rahatlasalardı sıkıntı çok büyük olabilirdi. Ne kadar pskolojilerinin bize karşı bozuk olduğunu defalarca yere yatarak gösterdiler. Maç 4 dakikadan fazla durdu ama 4 dakika uzattı Hakem. Uzatmada bile oyun durdu bayağı ama hakem maçı 5. 17’de bitirdi. Orasını hiç anlamadım. 2.yarıdaki oyun farkıyla haklı bir mağlubiyete uğradık ne kadar uzatma az olursa olsun. Bunu da söylemek gerekir.

 

 

Hesaplarımızda Hırvatistan veya İspanya’dan 1 puan koparabilmek vardı. Hırvatistan planı tutmadı. Biz hep ya çok coşkuya kapılıyoruz yada çok ümitsiz oluyoruz. İspanya maçında bugünkü 11 çıkmaz. Volkan ve Emre’yi 11’de tahmin ediyorum. 2 hızlı kanat olursa en azından tek seçenekli oyun oynamaktan çıkabiliriz. Tabii 2.yarıdaki gibi bu kadar disiplinsiz oynarsak evdeki hesaplar çarşıya uymaz. 

- - - -