A Milli Futbol Takımı’nın eski teknik direktörü Abdullah Avcı, sezon sonuna kadar çalışmak istemediğini söyledi.

Abdullah Avcı, Radyospor'a yaptığı açıklamada “Resmi biraz uzaktan görmek istiyorum. Yurtdışına çıkıyorum. Maçlar izliyorum. Zaman zaman Türkiye’de maçları izliyoruz. Önümüzdeki  sezon doğru bir proje, doğru bir takımla bu yarışmanın içerisinde olacağım” dedi.

NE SELÇUK İNAN’LA NE DE BİR BAŞKA OYUNCUYLA...

Milli Takım’daki oyuncularla ilişkileri açısından da değerlendirme yapan başarılı çalıştırıcı, “Abdullah hocanın bulunduğu kulüpler ya da kurumlarda ne futbolcularla ne de yöneticilerle hiçbir zaman problem olmamıştır. Bugün istifa ettiğim 30 Ağustos itibariyle Selçuk İnan, Arda, Nuri ve diğer tüm futbolcularla genel iletişimim devam ediyor. Arayıp üzüntülerini belirtmişlerdir. Bu bir sonuç oyunu, sonuç alamayınca teknik direktörler değişime gideceklerdir. Onlar benim evlatlarım. Arkadaşlarım, dostlarım. Bizim olduğumuz yerde mutluluk olur. Sorun olmaz. Ben o çocuklarla milli takımda birlikte çalışmıştım. Bu süreçte A Milli Takım’da da birlikte olduk. Onları seviyor ve başarılar diliyorum. İletişim devam ediyor” şeklinde konuştu.

UMARIM PREMIER LİG’DE DE OYNAR

Arda’nın hep daha üst seviyeyi istediğini vurgulayan Avcı, “Premier Lig’den teklifler somutlaşırsa gider, neden gitmesin; Arda hep bir üst seviyeyi isteyen bir oyuncu. Umarım böyle bir şey gerçekleşir. Değişik futbol kültürlerinin içerisinde olması, Arda’nın Türkiye’ye döndüğünde o vizyonu ülke futbolu açısından kullanması bakımında çok önemli. Arda’yla zaman zaman bunu paylaşıyoruz” diye konuştu.

GALATASARAY KONUSUNDA PİŞMANLIK DUYMADIM

Eski başkan Adnan Polat döneminde Galatasaray’dan teklif aldığını hatırlatılması üzerine Abdullah Avcı, “Geriye dönük hiç düşünmedim. Keşke değerlendirseydim demedim hiçbir zaman. O dönemki teklifi kabul etmeme kararımı olumsuz bir karar olarak hiç düşünmedim” dedi.

GALATASARAY TEKNİK DİREKTÖRLÜĞÜ HEDEF MİDİR?

Abdullah Avcı, “Galatasaray teknik direktörlüğü hedef midir?” şeklindeki soruya ise, “Ben ülkede gelebileceğim en üst seviyeye geldim. Bundan sonra nereye geleceğimi zaman içerisinde göreceğiz. Ben profesyonelim. Yapacağım performansın beni nereye taşıyacağını göreceğiz” ifadelerini kullandı.

CHELSEA MAÇINDA ÖNCE OYUN KALİTESİ OLMALI

Abdullah Avcı, “Galatasaray, hocası ve oyuncu kadrosuyla birlikte üç kulvarda başarıyla devam ediyor. Mancini, Galatasaray’ı oyunun iki yönüyle de oynayan bir ekip olma yönünde değiştirmeye başladı. Böyle bir resim. Ben iyi gittiğini düşünüyorum. Chelsea maçında 1-0 geriye düşse bile, kontrolü kaybetmemesi çeyrek final şansını son saniyeye kadar taşıyacaktır. Oyun kalitesi birinci plandadır. Sonra bireysel performanslar devreye girer. Oyuncu kalitesi ikinci plandadır” dedi.

Radyospor