Başkan Mustafa Cengiz’in Adnan Polat dönemini örnek göstererek, idari ibrasızlığa itibar edilmeyeceğine yönelik açıklamaları sarı-kırmızılı genel kurul tarafından itibar görmedi ve hem Cengiz yönetimi hem de denetim kurulu aklanmadı. Cengiz öncesinde bir ibrasızlık yaşayan Adnan Polat acaba bu durumla ilgili ne düşünüyordu?

Polat, “Olacağı buydu” diyerek tepkisini ortaya koydu ve şöyle konuştu:

“Bizim dönemden farklı bir durum... Bu sefer denetleme kurulu ve raporu da ibra edilmedi. Erken seçim kararı almak zorundalar. Benim dönemimde mahkeme ibrasızlığı geçersiz saydı. Buna rağmen seçim kararı aldık. Almasak Galatasaray’ın önünü tıkamış olurduk. Ayrıca Mustafa Cengiz’in bizim dönemi idari yönden ibra etmediğini açıklaması da talihsizlikti. Birçok kişi de bu yüzden kongreye gitmedi.”

‘Tansiyon düşerdi’

Cim-Bom’un eski başkanlarından Faruk Süren de Mustafa Cengiz’e ibra oylaması öncesinde seçim kararı alması tavsiyesinde bulunduğunu söyleyerek, “Bir başkan olarak sezmesi lazımdı. Genel kurul, ibra etmeme eğilimindeydi. Kötüye gidiyordu. Olağanüstü seçim kararını söylese tansiyon düşerdi. İbra etmek istemeyenler bu kez ibra edebilirdi” dedi.

Süren, “Seçim kararı alsa şampiyonluk mücadelesinde kulübün başında olur ve kendisi de yeniden aday olabilirdi. Mahkeme kararı ile koltukta oturma konusunu iyi irdelemeli” yorumunu yaptı.