Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında oynanan Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin ardından hakem kararlarına tepki gösteren Galatasaray, TFF'ye başvuru yaparak VAR konuşmalarının yayınlanmasını talep etti. Sarı kırmızılı kulübün bu talebi sonrası sosyal medyada da gündem olan konuyla ilgili Anayasa Profesörü Burhan Kuzu'dan da bir paylaşım geldi.

Galatasaray Haberleri: VAR konuşmaları yayınlanacak mı?

AK Parti kurucularından eski TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Futbol siyasetten daha gergin. Hakem hatalarının en aza indirilmesi için Video Hakem sistemini AK Parti olarak biz getirdik. Dün akşamki derbi sonrası ortalık ayağa kalktı. Federasyonumuza çağrı yapıyorum, yapılması gereken şey VAR kayıtlarının kamuoyu ile paylaşılmasıdır." dedi.

MUSTAFA CENGİZ NE DEDİ?"Konyaspor maçının kayıtlarını bize değil kamuuyouna açıklanmasını istedik. Cevap verilmedi. 15 gün cevapsızlık süresi var. Cevap gelmeyince IFAB'a başvurduk. Bize gelen yanıtı söylüyorum: Bu konuda yerel federasyon yetkilidir. IFAB açıkça TFF bunu açıklayabilir diyor."

IFAB'IN BU KONUDA KARARI NE?

VAR konuşmalarının yayınlanması konusunda IFAB'ın son protokolünde yer alan madde şu şekilde:

"VOR'un yanı sıra hakem, VAR ve AVAR arasındaki iletişim (sesli olarak) filme alınmalıdır. Bu görüntüler kamuya açıklanmayacak ve yalnızca hakem ve VAR eğitimi için ya da maçın, istişarenin veya incelemenin şeffaflığı ve dürüstlüğü açısından bir soru işareti uyandığında kullanılacaktır."