İşte 21 yaşındaki sol bekin açıklamaları;

"Geçen sene Gremio'daki performansım en iyi sol bek seçilmem hem bana güven verdi hem Galatasaray'ın seçiminde etkili oldu. Görüşmeler 2013'ün son ayında başladı. Menajerim teklif olduğunu söyledi. Ben de çalışmalarıma devam ettim."

"KENDİMİ EVİMDE HİSSEDİYORUM"

"Yabancı futbolcu için nasıl karşılandığı çok önemlidir. Galatasaray taraftarının havalanındaki ilgisi. Bugün de ilk antrenmana çıktım. Herkes beni en iyi şekilde karşıladı. Bana çok yardımcı oldular. Mancini'ye de teşekkür etmek istiyorum. Buraya gelmemde çok etkiliydi. Onun beni istemesi, buraya gelmemdeki en büyük sebeplerden biriydi. Kendimi evimde hissediyorum. Ben de bu güveni boşa çıkarmamak için elimden geleni yapacağım"

"HEM OFANSİF HEM DEFANSİF TELLES"

"Oyun karakterime baktığımız zaman sol bekte oynuyorum ama ofansif yardımı seviyorum. Bindirmeyi, kaleye şut çekmeyi seviyorum. Ofansif yönüm ağır basıyor ama geçen sezon da defansif yönümü geliştirdim. Bugün hocam bana taktiksel anlamda neler yapmam gerektiğini de söyledi. Ama hem ofansif hem defansif anlamda takıma yardım etmek isteyen bir Telles izleyecekler"