Alex Teixeira, Shakhtar’dan Premier Lig’e gideceği konuşulurken, bir anda 26 yaşında Çin’e gitmişti. 2020 sonuna kadar sözleşmesi var ama şimdi Avrupa’ya dönmek istiyor. Avrupa'ya dönmek istediğini menajerine net bir şekilde iletti.Galatasaray'da sezon başında da ismi gündeme gelmiş ama Belhanda'nın satışı gerçekleşmemişti. Faslı futbolcunun yaşadığı sorunlar ve Galatasaray'ın onu yeniden satma kararı alması ardından, Fatih Terim'in eski gözdesi alex Teixeira yeniden gündeme geldi.

Galatasaray, ocay ayında bu transfer için bastıracağı, uygun şartlarda Çin takımlarından Jiangsu Sainty ile anlaşmaya çalışacağı öğrenildi.

ALEX TEİXERİA KİMDİR?

Çin takımlarından, Jiangsu Sainty'de orta saha mevkinde forma giymektedir. Ara transfer döneminde Shaktar Donetsk'den 50 Milyon Euro'ya transfer oldu. Kariyerine 2008 yılında Vasco de Gama'da başladı.Tam adı Alex Teixeira Santos olan, 6 Ocak 1990’da Brezilya’nın Dugue de Caxias kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Brezilya Genç Milli Takımı’nda ofansif orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.

Sabri Ugan