TFF’ye bağlı MHK, 2022 yılında FIFA kokartı takmaya aday hakemlerinin FIFA’ya bildirilmesi sürecini başlattı. Hali hazırda Türkiye adına FIFA kokartı takan hakemler; Cüneyt Çakır, Ali Palabıyık, Halil Umut Meler, Halis Özkahya, Arda Kardeşler, Abdulkadir Bitigen ve Yaşar Kemal Uğurlu.

Bu hakemlerden sadece Cüneyt Çakır, Arda Kardeşler, Halil Umut Meler ve Yaşar Kemal Uğurlu’nun yerlerini koruması bekleniyor. Yeni isimlerin ise; Trabzonspor-Fenerbahçe maçının tartışmalı hakemi Ali Şansalan, Erkan Özdamar ve Atilla Karaoğlan olacağı konuşuluyor. Yerlerini kaybedecek isimlerinse; Ali Palabıyık, Halis Özkahya ve Abdulkadir Bitigen'in olacağı öğrenildi.

ALİ ŞANSALAN KİMDİR?

Ali Şansalan 1988 yılında Çanakkale'de dünyaya geldi. Aslen Çanakkaleli olan Ali Şansalan, 18 Mart Çanakkale Üniversitesinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bölümünden mezun oldu.

2017 yılında Süper Lig'deki ilk hakemlik deneyimine başlayan Ali Şansalan 2017 yılının Ocak ayında oynanan Karabükspor - Akhisarspor maçıyla 4. hakem olarak ilk kez bir Süper Lig maçı deneyimi yaşadı.

Ali Şansalan'ın hangi takımlı olduğu konusunda bilgi bulunmuyor.

(Sporx)