Ne oldu da Galatasaray’ın gol makinası Bafetimbi Gomis penaltıları bir anda kaçırmaya başladı! Teknik Direktör Fatih Terim’in “Yine olsa yine attırırım” dediği Gomis’in 11 metreden 7.32 m’lik kaleyi bulamamasının perde arkasında ilginç bir detay çıktı.
 
Önce Atiker Konyaspor maçı, ardından derbide Beşiktaş ve son olarak Akhisar deplasmanlarında beklenmedik şekilde Fransız forvet, penaltıları kaçırdı. Konuyla ilgili Gomis’e yakın kaynaklar Milliyet’e çarpıcı bir değerlendirmede bulundu.
 
Buna göre Gomis’in penaltı kaçırması tesadüf değil! Süper Lig’de 27 golle zirvede bulunan 32 yaşındaki oyuncunun kritik anlarda penaltı kaçırmasının arkasında fiziksel yorgunluğun etkili olduğu belirtildi.

Beşiktaş maçında topu üst direğe nişanlayan Gomis, Akhisar maçında ise klasına yakışmayacak bir vuruş yapmış ve topu üstten dışarı göndermişti. Üstelik Gomis son dakikalarda önemli fırsatları da kullanamamıştı. Sezonun yorgunluğuna, maç yorgunluğu da eklenince Gomis’in bu atışları gole çeviremediği öne sürüldü.
 
Beşiktaş ve Akhisar maçlarında kaçırdığı penaltıdan önce yine Atiker Konyaspor karşılaşmasında başarısız bir vuruş yapan Gomis bu atışı henüz 20. dakikada yapmış ama yine başarılı olmamıştı. Ancak Konya maçında kaçırılan penaltıdaki vuruş kalitesinin üst düzey olduğu burada Serkan Kırıltılı’nın köşeye iyi uzandığı anımsatıldı.
 
Bir diğer detay ise şöyle verildi; Gomis, Süper Lig’in ilk yarısında 3 kez penaltı noktasının başına geçti. Sivas, Konya ve Gençlerbirliği maçları. Bu atışları gole çevirdi. Üstelik maçların bitimine 15 dakika kala bu atışları kullandı. Ancak o zaman fiziksel olarak Gomis bu kadar yıpranmadığı için sorun yaşamadı.

Fanatik