Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, GS TV’ye yaptığı açıklamada, Avrupa’dan men cezası almayacaklarını resmi olarak açıkladı. Ayrıca Cengiz, “Önümüzdeki günlerde Cenevre’ye gideceğiz. Bir taahhüt sözleşmesi yapacağız. UEFA’nın bizden talepleri olacak. O talepleri yerine getirme şartıyla Avrupa’ya katılacağız” ifadelerini kullandı.

Bu sıcak gelişmeyi Galatasaray Kulübü Başkan adaylarından Ali Fatinoğlu değerlendirdi. Fatinoğlu, sarı-kırmızılılara, Avrupa’dan men cezası verilmeyeceğinin belirli kesimler tarafından daha önce bilindiğini dile getirdi. Ayrıca Fatinoğlu, kulübe transfer yasağı gelip gelmeyeceği konusunda da flaş sözler sarf etti.

Radyospor'un sorularını yanıtlayan Ali Fatinoğlu’nun açıklamaları şu şekilde;

“Mart ayında DHA’nın canlı yayınına katıldım ve orada herhangi bir ceza almamızın gündemde olmadığını söyledim. Böyle bir konu yok dedim. Bir başarı göstermek amaçlı dillendirildiğini ifade ettim. Ben transfer görüşmeleri yaparken, bir İspanyol kulübünün başkanından bize transfer konusunda yasak geleceği yönünde bilgi ulaştı.

İspanyol kulübünün başkanı ile görüşen bir dostum aracılığıyla bir futbolcunun maliyetini sordurdum, bilgisini istedim. Uluslararası alanda hangi futbolcunun ne kadar maliyeti var diye soruşturmuştum. İspanyol kulübün başkanı ise bize bir yanıt verdi. İsmini vermek istemediğim başkan, ‘Siz nasıl transfer yapacaksınız? Size bir transfer yasağı gelme durumu var. Ancak sattığınız kadar futbolcu alabilirsiniz. Böyle bir bilgiyi UEFA’daki sohbetten aldım’ dedi.

O başkan bunu tam 1,5 ay önce bize söyledi. “Galatasaray’ın transfer yasağı alma durumu var” diyen ve bunun bilgisini aldığını söyleyen, transfer için aracılar vasıtasıyla görüştüğüm kulübün başkanıdır. ‘Sattığınız kadar futbolcu alabilirsiniz. Böyle bir bilgiyi UEFA’daki sohbetten aldım’ demişti. Ben de Galatasaray’ın Avrupa kupalarına gidememe durumu mevzu bahis değil demiştim. Şu anda bunun yeni bir gelişmeymiş gibi Sayın Cengiz tarafından dillendirilmesini seçim sürecinde kullanılan bir koz olarak düşünüyorum.

Mustafa Cengiz ne demişti?

Galatasaray'ın mevcut başkanı Mustafa Cengiz, canlı yayında yaptığı açıklamada, "Herkes seçim çalışıyor, ben seçim çalışmıyorum. Galatasaray’a çalışıyorum, sorunlarıyla uğraşıyoruz. UEFA’dan bir haber aldım. Avrupa kupalarına katılmak için herhangi bir engelleme yok. Önümüzdeki yıl ve yıllar için Avrupa kupalarına katılacağız. Herhangi bir engelleme yok. Buradan müjdeliyorum." ifadelerini kullanmıştı.