Burak Elmas, Clubhouse uygulamasında ekip arkadaşlarıyla birlikte bir toplantı gerçekleştirdi. Taraftar, üyeler ve gazetecilerin bulunduğu toplantıyı eski yöneticiler Selim Arda Üçer, Ural Aküzüm ve Galatasaray camiasının önde gelen birçok isim takip etti.

"Terim'le çok yakınız"

Teknik direktör Fatih Terim hakkındaki görüşleri sorulan Galatasaray Başkan adayı, "Bana böyle bir şey sorulması çok garip olur. Çünkü Fatih Hocayla bizim farklı bir yakınlığımız var ve beraber çalıştık. Aksini düşünmedim dahi demek yeterli sanırım. Hakikaten Galatasaray'da yapmak zorunda olduğumuz önemli değişimde de Fatih Hoca'nın çok önemli olacağını ve Galatasaray için önemli rekabetçi avantaj olduğunu düşünüyorum" dedi.

"Seçimin tarihinin ne olduğu bizi ilgilendirmiyor"

Seçimin ertelenmesi durumunda alacakları pozisyon sorulan Burak Elmas, şunları söyledi: "Bu bir iktidar mücadelesi değil Galatasaray'ın gelecek 50 senesini sürdürebilir bir 50 sene yapma mücadelesi. Seçim ne zaman olursa olsun biz bu mücadeleyi vermenin ve bu mücadeleyi kazanmanın formülünü koyuyoruz. Dolayısıyla seçim bugün olmaz, yarın olur, olduğu güne kadar da çalışmayı, Galatasaraylıya bu opsiyonu vermeye, Galatasaray'ın geleceğini düşünmeye devam edeceğiz. Seçimin tarihinin ne olduğu bizi ilgilendirmiyor."

"Galatasaray liderlik etmeli"

Elmas, kulübün finansal sıkıntılarıyla ilgili çözümlerinin hazır olduğunu belirtti. TFF ile yaşanan gerginlikler konusuna da değinen Elmas, "Galatasaray'ın DNA'sında lokomotif olmak vardır. Galatasaray asla vagon olmayı kabul etmez, her yapılan ilkte Galatasaray'ın lokomotif olmasının izleri vardır. Ben Galatasaray'ın içinde bulunduğumuz bu kötü düzenin değişmesinde liderlik etmesi gerektiğini, şikayet etmek değil bu düzenin doğru yönetilen bir futbol sisteminin, tarafısız yönetilen, başarılıların başarısını sahada kazanacağı bir sisteme liderlik etmesi gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

"Taahhütnameyi asla imzalamayacağız"

Galatasaray olarak kimseden jest değil adalet istediklerini vurgulayan Elmas, kişisel kaygılarının asla Galatasaray'ın haklarını savunmanın önüne geçmeyeceğini söyledi. Elmas şöyle konuştu:  Burada çok bağırmak değil doğru yerde doğru hamleleri yaparak haklı çıkmak ve istediğimizi yaptırmak önemli.  Biz seçildiğimiz takdirde sezon başı lisans almak için kulüplerin imzalamak zorunda bırakıldığı taahhütnameyi federasyon tahkim kurulunu en üst yargı organı kabul eden taahhütnameyi imzalamayacağız. Çünkü bağımsız bir federasyonun bu organizasyonunun çalışmadığını ahbap çavuş ilişkisiyle tanıdığına göre veya ısmarlama kararlar alındığını düşünüyoruz. Baştan haksız olan bir organizasyon içinde yer alacak taahhütnameyi asla imzalamayacağız."

(Ajansspor)