Kasımpaşa'nın eski teknik direktörü Rıza Çalımbay, eski öğrencisi Eren Derdiyok'u Vatan gazetesine anlattı.

Eren Derdiyok'un performansının artmasında büyük pay sahibi olan deneyimli çalıştırıcı Rıza Çalımbay, Galatasaray'ın kanatları daha etkili kullanması halinde Eren Derdiyok'un bu sezonu en az 25 golle kapatacağını vurgulayıp sözlerine şöyle devam etti:

"Eren Derdiyok'un en büyük silahı motivasyon. Takım arkadaşları, yöneticiler ve taraftarlar Eren'i iyi motive ederlerse zirve yapar.

Taraftardan tepki görüp yuhalanırsa dibe vurur. Duygusaldır. Antrenmanların en çok çalışan ve disiplinli oyuncusudur. Ben nasılsa direkt 11 oynuyorum diye antrenmanlarda çalışmamazlık yapmaz. Ayrıca ideal bir santrforda bulunan yetenekler Eren Derdiyok'ta vardır. Defans arkasına atılan toplarda çok çabuktur.

Sağ ayağını kullandığı kadar sol ayağını etkili kullanamıyor ama yine de soluyla da gol vuruşları yapabiliyor. Daha genç ve uzun yıllar Galatasaray'a hizmet edecek bir oyuncu. Galatasaray ona verdiği paraya hiç üzülmesin, en az iki yıl içinde çok talipleri olacaktır ve Galatasaray'a çok para kazandıracaktır."