Galatasaray'ın efsane isimlerinden Tarık Hodziç, "Ben yıllar önce Edin Dzeko'yu getirdim Galatasaray'a, alın bunu dedim ama almadılar. Sonra dünya yıldızı oldu bu futbolcu. Şans, kader, kısmet işte… Şimdiki kadroda iyi futbolcular var ama bazıları da dökülüyor."

Birçok gazete ve internet sitesinde de haber yayınlanır: Neymar ve Türkiye... Süper Lige veda eden ve Bank Asya 1. Liginde mücadele edecek olan Diyarbakırspor bombayı patlattı… Diyarbakırspor Brezilya U-17 takımında forma giyen Neymar Da Silva ile anlaştı. Kulüp Başkanı Çetin Sümer 18 yaşındaki Neymar'ın… diye ilerliyordu haber.

Şu şekilde oluşmuştu; Geleceğin Pele'si Diyar'da!

"Diyarbakırspor Brezilya U-17'de forma giyen Neymar Da Silva ile anlaştı. Transfer sponsorların katkısı ile bitirilecek. Başkan Çetin Sümer 18 yaşındaki Neymar'ın Diyarbakırspor'da iyi işler yapacağını söyledi"

Rayo Vallacano takımında kiralık oynadıktan sonra kulübü Atletico de Madrid'e geri döndüğü dönemde Beşiktaş'ta oynaması için cazip bir teklif aldığını hatırlatarak, "Her şey yolunda gidiyordu, taraflar anlaşmıştı. Ciddi bir sakatlık geçirmem bu transferin olmasını engelledi. 2011 yılında Türkiye'ye (Beşiktaş) transfer olmam an meselesi iken ani bir sakatlık geçirdim ve takımda kaldım. Yani Tanrı benim Siyah-beyazlı kulüpte futbol oynamamı istemedi.

Medipol Başakşehir'in genç oyuncusu Cengiz Ünder'i halı sahada keşfeden hocası Ersoy Or anlatıyor; "Cengiz Ünder'i Galatasaray'a Florya'ya götürdüm. Cengiz'i idmana çıkarttılar ve hocaları beğendi. Hemen takıma kazandırmak istediler. Ama yaşı küçük olması nedeniyle ve yabancı bir şehir ile yabancı insanlara alışamadı ve geri döndü. Geri döndükten sonra Galatasaray, her gün babasını ve beni aradı. 'Ne yapın edin Cengiz'i bize getirin' dediler. Babası döndükten sonrada 'Hocam götürelim çocuğu bir takıma' dedi. Bucaspor'da benim arkadaşım vardı. Cengiz Ünder çok iyi bir Galatasaraylıdır. Galatasaray'da oynamasını isterdim. Ama şu anda oynadığı takım ligin en iyi takımı bana göre. Milli takımda da oynuyor. Allah yolunu açık etsin"

Geçen sezon Beşiktaş'ın şampiyonluğunda attığı gollerle büyük katkısı olan Cenk Tosun'un, Bayer Leverkusen'in kapısından döndüğü ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre geçen sezonun son dönemini Türk teknik adam Tayfun Korkut'la bitiren Leverkusen'de gelecek sezonki transfer hedeflerinden biri de Cenk'ti. Ancak Korkut'la yolların ayrılıp, yeni dönem için yerine Heiko Herrlich'in getirilmesi sebebiyle milli futbolcudan vazgeçildiği ifade edildi.

Cristiano Ronaldo'nun kariyerinde oldukça ilginç bir kırılma yaşandığı ortaya çıktı. Fransız eski futbolcu Tony Vairelles'in So Foot dergisine verdiği röportajda anlattığına göre, 2002 yılında Lyon kadrosunda yer aldığı bir sırada Sporting Lizbon'dan transfer teklifi aldı. Ancak Lyon tarafından istenen ücreti fazla bulan Portekiz ekibi bir miktar para + Cristiano Ronaldo'yu sundu. Fransızlar adı sanı duyulmamış bu genci kadrolarına katmak istemeyince görüşmeler tıkandı ve Vairelles kariyerine Fransa'da devam etti. Ronaldo'ya ilk defa A Takım forması veren dönemin hocası Bölöni anlatılanların gerçek olduğunu ifade etti. Bu olayın bir yıl sonra Ronaldo, Manchester United'a transfer oldu ve kısa süre içerisinde Dünya futbolunun bir numarası olmayı başardı.

Henüz yıldızı parlamadığı yıllarda Galatasaray'a önerildiği, ancak genç yaşı nedeniyle veto yediği konuşulur...

Leicester City'de, Jamie Vardy'yle birlikte hücum hattında harika bir performans sergileyen Riyad Mahrez', 2015-2016 sezonu başında, Fenerbahçe'ye önerildi, ancak Sarı Lacivertli kulüp, Cezayirli oyuncuyu kadroda düşünmedi. Leicester o sezon şampiyon oldu ve mimarlardan biri de Mahrez'di.

2003'te menajerler aracılığıyla yabancı futbolcu arayan Gaziantepspor'a önerildi. Nurullah Sağlam'ın genç takımda keşfettiği Sambacı için Kulüp Başkanı Celal Doğan ikna edilemedi.

Fatih Terim, Galatasaray teknik direktörü olduğu 3. dönemde scout ekibinden ''geleceğe yatırım'' olacak bir futbolcu istedi. Emre Utkucan yönetimindeki scout ekibinin önerdiği isim o dönem Arjantin'in Instituto takımında forma giyen Pualo Dybala'ydı. Terim'in isteğiyle Galatasaray yönetimi Dybala için 4.5 milyon Euro'ya kadar çıktı. Fakat Palermo pazarlığı 8 milyon Euro'dan başlayıp 12 milyon Euro'ya kadar çıkınca Galatasaray çok geride kaldı. Dybala'yı aldıramayan Terim bir sezon sonra Bruma'yı 13 milyon Euro ödeyerek aldırdı.

Beşiktaş'ın eski yöneticisi İbrahim Altınsay, Boşnak asıllı İsveçli golcünün dönemin teknik direktörü Scala yüzünden alınmadığını söyledi. Juventus küme düşünce Inter'e transfer oldu.

Ljajic'in Türkiye'de antrenörlük yapan kuzeni Fevzi Ljajic, Radyospor'da şu bilgileri paylaştı: "Kimse bilmez... Ljajic 17 yaşında F.Bahçe'ye geldi. Fakat o dönem ilgisizlikten dolayı F.Bahçe'den ayrıldı. Sanırım beğenilmemiş olabilir. Fakat çok ilgisiz davranıldı. Adem Ljajic'in Türkiye'de geldiği ilk takım F.Bahçe'dir"

3 gün Manisa'da kaldı, sözleşme imzalamaya hazırdı ancak yönetim 300 bin euroluk yetiştirme bedelini ödemeyince elden kaçtı

Fotomaç