Fatih Terim’in sürekli olarak yaptığı, “Yalnız bırakıldım” açıklamalarından sonra Karagümrük maçında VAR kararları da gündeme gelince Mustafa Cengiz, GSTV’ye çıktı. Önce kendisinden bekleneni yaptı. TFF, MHK ve VAR’ı hedef aldı. Ancak daha sonra hızını alamadı. Türk oyuncular başta olmak üzere tüm takımı kılıçtan geçirdi. 

Başkan’ın ”Adam ikinci maç oynamazsa prim alamıyor galibiyette. Onu da hesaplıyor olabilir. Ben bu kadar derine giremem. Türk futbolcular nerede o zaman?” sözleri oldukça dikkat çekti. İddia o ki Galatasaray’da geçen ay UEFA’ya gönderilmesi gereken “Alacağı yoktur” kağıtları toplanırken kaptan Arda Turan, yerli oyuncular adına Abdurrahim Albayrak’la bir görüşme yaptı. Yabancı oyuncuların prim sistemiyle, Türk oyuncuların prim sisteminin farkından bahsetti. Bunun eşitlenmesini istedi. Ayrıca “Alacağı yoktur” kağıtları geçen ay yabancı oyunculara paraları yatırılırken yerli oyunculara çek ve senetler verilerek, ödeme yapılmadan kağıtların alınmasını da eleştirdi. Albayrak bu bilgiyi aldı. Başkan Cengiz’e iletti. Cengiz ise “Bu nereden çıktı. Şampiyonluk yarışının en kritik döneminde...” diyerek kestirip attı.

BOYKOTTAN VAZGEÇİLDİ

Sözcü gazetesinin haberine göre; Mustafa Cengiz'in sözlerinin ardından Florya'daki akşam antrenmanı öncesi hareketli saatler yaşandı. Öncelikle kaptanlar Arda Turan ile Fernando Muslera, takım arkadaşlarıyla bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda alınan karar idmana çıkmama yönünde oldu. Ancak araya giren teknik direktör Fatih Terim, oyuncularını bu kararından vazgeçirdi. Futbolcuların, başkan Mustafa Cengiz'i sözlerinden ötürü bir başka şekilde protesto etmeye hazırlandığı öğrenildi.

(Sözcü)