Alman teknik direktör Felix Magath, Bayern Münih ve Real Madrid gibi takımların kendi liglerinde Augsburg ya da Salamanca gibi ekiplerle karşılaştığını, bunun haksızlık olduğunu, bu nedenle sadece dev kulüpleri içeren bir Avrupa Ligi’nin kurulması gerektiğini söyledi. 

Bu sözler üzerine Christoph Daum’un da fikri soruldu. Alman hoca, daha önce Beşiktaş ve Fenerbahçe’yi şampiyon yapmış ancak Galatasaray’da hiç çalışmamıştı. Buna rağmen Daum’un Galatasaray hayranı olduğu ortaya çıktı.
 
REAL MADRID, JUVENTUS VE GALATASARAY

Daum, “Avrupa Ligi kurulursa en büyük, en güçlü kulüpler orada olmalı. Almanya’dan Bayern Münih ve Borussia Dortmund, İspanya’dan Real Madrid ve Barcelona, İngiltere’den Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea, İtalya’dan Juventus,
 
Roma ve Milan, Fransa’dan Paris Saint Germain… Porto, Ajax ve Galatasaray da orada olur. Diğer ekipler kendi liglerinde kalır. Kendi ligini şampiyon bitiren takım, sonraki sezon Avrupa Ligi’nde mücadele edebilir. Ancak bu fikre taraftarlar karşı çıkacaktır” ifadelerini kullandı.