Teknik direktör Fatih Terim’in önerisiyle harekete geçen yönetimin, Almanya’da çeşitli transfer girişimlerinde bulunduğu iddia edildi.Fotospor’da yer alan habere göre; Galatasaray, eski oyuncusu Bruma’yı kadrosuna katmak istiyor.Garry Rodrigues’in satılmasının ardından bu bölgeye bir oyuncu takviyesi yapılmasını isteyen Fatih Terim’in, Bruma’nın kiralanması yönünde yönetime görüş bildirdiği ifade edildi.

Çalhanoğlu gelirse Bruma gölgede kalacak Leipzig’in, Milan forması giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu’nu transfer edeceği ve Bruma’nın da bu transfer sebebiyle gölgede kalacağı belirtildi.Portekizli futbolcunun gerçekleşmesi muhtemel Hakan Çalhanoğlu transferi sonrası Galatasaray’a kiralık olarak gelmeye sıcak bakabileceği vurgulandı.

Bruma'dan 1 gol 1 asistlik performans Bu sezon 15 maçta 410 dakika süre alan Bruma, 1 gol atıp 1 de asist yapmıştı.

Galatasaray'a Sporting'den gelmişti
Sporting Lizbon’dan Galatasaray’a büyük ümitlerle transfer edilen Portekizli, Real Sociedad’da oynamış ve tekrar sarı-kırmızılılara dönmüştü.

Almanya'ya giderek kariyerinde yeni bir sayfa açtı Bruma, 2017-2018 sezonunda ise Bundesliga’ya transfer olarak kariyeri adına yeni bir sayfa açmıştı.

Bruma için transferde kiralık formülü Galatasaray yönetiminin Bruma için girişimlerde bulunduğu ve oyuncunun sezon sonuna kadar kiralanmasının düşünüldüğü ortaya çıktı.

Galatasaray'a para kazandırarak gitmişti.

Hatırlanacağı gibi Bruma, Galatasaray'dan Leipzig'e transfer olarak sarı-kırmızılılara ciddi bir para (12,5 milyon euro + 2,5 milyon euro bonus) kazandırmıştı.