Koronavirüs sebebiyle liglere ara verildi, ne zaman başlayacağı belli olmayan süper lig için Fatih Terim'den öngörü geldi. Galatasaray teknik direktörü , liglerin Haziran ayında başlayacağına inanmadığı için Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın aksine oyuncularının saha idmanlarına başlamasına gerekli görmüyor… tecrübeli teknik direktöre göre sosyal mesafeyle yapılan saha idmanlarının bir anlamı yok. Çünkü futbolcuların birbirlerine temas etmedikleri idmanlar sadece koşu ve açma/germe şeklinde geçecek. Terim de bu yüzden böyle idman yapmaktansa  futbolcuları güvenli şekilde evde tutmayı tercih ediyor.

TERİM ÖNCELİKLE DİRENÇ VE GÜÇ İDMANLARI İSTEDİ

Şansal Büyüka’ya verdiği röportajda, “sakatlanan da sakatlanacak” diyerek ekstra sezonda yaşanacak zorluklardan birisinin altını çizen Fatih Terim’in, idmanlara dönüş halinde öncelikle direnç ve güç seviyelerini yükseltmeye yönelik idman programı hazırladığı bildirildi. Terim’in kondisyoner Bartali’den hafta iki maç oynayacakmış şekilde bir idman programı hazırlamasını istediği de gelen bilgiler arasında.

BARTALI’NİN RAPORU TERİM’İN CANINI SIKTI

Terim’in talimatıyla Bartali; 6 haftalık idman programını 3 haftaya sığdıracak şekilde bir dayanıklılık programı hazırladı. Ancak İtalyan kondisyoner hazırladığı raporda; “protokoller gereği üç hafta bile optimal olmayacaktır. Çünkü normal bir sezon öncesi ilk günden itibaren takımla antrenman yaparsınız. Ancak bu dönemde oyuncularla etkileşim seviyesi aynı olmayacak. Üçüncü haftaya kadar günde 3 verimli idman yapmayız” dedi.

Aldığı bu rapor her ne kadar Terim’in canını sıksa da tecrübeli teknik adam bu durumun optimal olmadığını herkesin kendileriyle aynı zorlukları yaşayacağı konusunda Bartali’ye bilgi verdiği oldu.

Kaynak: Fotospor