Galatasaray'da ilk yarının büyük bölümünde sakatlığı nedeniyle sahada olamayan Radamel Falcao, oynadığı 7 maçta ise 441 dakika sahada kalırken. 37 kez topla buluştu. 3 gol attı. Her 181 dakikada 1 gol atan Kolombiyalı golcü, ayrıca her 12.3 kez ceza sahası içinde topla buluştuğunda gol atmayı başardı.

Fatih Terim’e göre her 11 dakikada bir yanı neredeyse 90 dakikada 10 kez ceza sahasında topla buluşabilen Falcao’nun oranını artırmak Galatasaray için ikinci yarıda hayatı önem taşıyor.

Dayanıklılık için Bartali'nin kum idmanları döndü

Galarasaray’ın geçen sezonun ikinci yarısında 8 puanlı farkı kapatıp, şampiyon olmasında kondisyoner Bartali’nin büyük payı olmuştu... İtalyan kondisyoner bu sezonun ilk yarısında Galatasaray’ın düşük performansı yüzünden sık sık eleştiri aldı. Ancak Bartali, geçen sezon ikinci yarının sırrı olan devre arasındaki kum idmanlarını geri getirdi. Galatasaraylı oyuncular dayanıklılık için kumda çalışmalara başladı.

4 oyuncuyla özel olarak ilgileniliyor

Ligin ikinci yarısına Florya’da hazırlanan Galatasaray'da öncelik takımın fizik olarak üst seviyeye çıkması. 10 Ocak'a kadar İstanbul'da çalışmalarını sürdürecek sarı-kırmızılılarda fiziksel idmanlar şu anda taktik antrenmanlardan öncelikli. Fatih Terim ve yardımcıları her oyuncuyla yakından ilgileniyor. Sakatlığı sebebiyle ilk yarının büyük bir bölümünü kaçıran Radamel Falcao'nun yanı sıra ilk yarıda fazla süre bulamayan yeni transferler Henry Onyekuru ve Saracchi ile Linnes’in hazır edilmesine çalışılıyor.

Kaynak: Fotospor