Süper Lig'de Beşiktaş'ın ardından averajla ikinci sırada bulunan ve Ziraat Türkiye Kupası'nda da Sivasspor ile karşılaşacak olan Galatasaray, iki kupada da zafere ulaşmak istiyor. Yarı finaldeki Sivasspor maçı sadece Galatasaray için değil, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu için de ayrı bir önem taşıyor.

Hamza Hamzaoğlu, iki kupayı da kazanması durumunda bu başarıya sarı-kırmızılı takım ile 2000 yılında sonra ulaşan ilk teknik direktör olarak adını tarihe yazdıracak.

Galatasaray'ın başında bu başarıyı son olarak 2000 yılında Fatih Terim elde etmişti. Fatih Terim'in önderliğindeki Galatasaray o sezon UEFA Kupası'nın yanı sıra Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olup, Diyarbakır'da oynanan finalde Antalyaspor'u yenerek Türkiye Kupası'nı da kazanmıştı. O dönemden sonra Galatasaray 2005 ve 2014 yıllarında da Türkiye Kupası'na ulaştı ancak aynı yıllar şampiyon olmayı başaramamıştı.

TT Arena'da yarı final ilk maçında Sivasspor'u konuk edecek Galatasaray, rakibi önünde avantaj yakalayıp final öncesi rahatlamak istiyor.