Süper Lig bu haliyle tamamlanırsa Galatasaray, Avrupa’nın dışında kalacak… hatta Alanyaspor, Trabzonspor’u Türkiye Kupası finalinde yenerse Trabzonspor’un davası CAS’ta onansa bile Galatasaray Avrupa’nın dışında kalacak. Ancak Trabzonspor, Türkiye Kupası’nı kazanır ancak yine CAS’tan ceza alırsa TFF’nin karşısına bir soru işareti çıkacak. Avrupa’ya ligi şu anda olduğu gibi 5’nci tamamlayan Galatasaray’ı mı gönderecek? Yoksa Türkiye Kupası finaline kaldığı için Alanyaspor’u mu? Galatasaray son hafta Antalyaspor’a, Alanyaspor ise son hafta Konyaspor’a konuk olacak.

Sezon başında açıklanan Avrupa Kupalarına katılım prosedüründe, herhangi bir takımın ceza alarak (Trabzonspor) Avrupa Kupalarının dışında kalması durumunda yerine kimin gideceği ile ilgili bir bilgi yok. Ancak açıklanan prosedürde tüm şartlarda TFF’nin Türkiye Kupası finaline kalan takımı Avrupa’ya göndermeme fikrinin sabit olması, Galatasaray’a ligi 5’inci bitirirse Avrupa’nın yolunu açabilir. 

Galatasaray'ın bu sezonki Avrupa yolculuğu oldukça çetrefilli

Galatasaray ligi 5’nci bitirir ve TFF’den de onay çıkırsa UEFA Avrupa Ligi’ne 2’nci ön eleme turundan başlayacak. Bu turda şu an için Galatasaray’dan daha fazla puanı olan 2 takım Wolfsburg ve BATE. Bu yüzden Galatasaray bu turda seri başı olacak. Kurası 31 Ağustos’ta çekilecek. İlk maç 17 Eylül haftasında oynanacak. Galatasaray bu turu geçerse 3’üncü ön emele turuna yükselecek. Bu turun kurası da 1 Eylül’de çekilecek. Maçlar 24 Eylül’de oynanacak. Bu turda şu an için Galatasaray’dan daha fazla puanı olan iki takım var. PSV ve Sparta Prag. Play-off’un kurası ise 18 Eylül’de çekilip, 1 Ekim’de oynanacak. Ancak 3’üncü ön elemede de, play-off’da da Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nden elenen takımlarla oynamak zorunda kalabilir. Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalmak için 3 ön eleme oynamak zorunda kalacak.

Kaynak: Fotospor