2012 yılından bu yana Avustruya temsilcisi Red Bull Salzburg'ta forma giyen İspanyol golcü oyuncu Jonatan Soriano, Avustruya'da verdiği röportajında hakkında çıkan transfer iddialarına da açıklık getirdi. Jonatan Soriano, sorulan soru üzerine Galatasaray'ın da kendisiyle ilgilendiğini doğruladı.

Jonatan Soriano, gerçek hedefleri arasında UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynamak olduğunu da söylerken transfer söylentilerinin sorulması üzerine, ''Bu tarz ilgilerin olması beni çok memnun ediyor. Şampiyonlar Ligi'nde oynamak istedim, bu benim her zaman en büyük tutkum oldu. O dönem 3 kulübün benimle ilgisi vardı; Marsilya, Galatasaray ve Bayer Leverkusen. Leverkusen tarafının çok daha ilgili olduğunu biliyorum. Ama Salzburg ile Bayer anlaşma sağlayamadı. Nedenini bilmiyorum ama anlaşma sağlanmadı'' ifadelerini kullandı.

2018 yılına kadar Red Bull Salzburg ile sözleşmesi bulunan İspanyol golcü, geleceğinin kendi kontrolünde olmadığını da söylerken, transfere de ''Salzburg ile kontratım devam ediyor. Burada kendimi iyi hissediyorum. Red Bull Salzburg tarihinin önemli isimlerinden olmak istiyorum. Ama geleceğimi ben kontrol edemem, kimse neler olacağını bilemez'' sözleriyle açık kapı bıraktı.

Jonatan Soriano, bu sezon Red Bull Salzburg formasıyla 8 resmi maça çıkarken, 7 gol atma başarısı gösterdi.