Galatasaray, Süper Lig'in 11. haftasında konuk ettiği Gazişehir Gaziantep'i 2-0 mağlup etti. Galatasaray kalecisi Fernando Muslera bu sezonki en rahat maçını oynadı. Sarı kırmızılı takım ilk kez kalesinde isabetli şut görmeden maçı tamamladı.Galatasaray'ın kalesine çekilen isabetli şut sayıları.

Gaziantep FK isabetli şut atamadan Galatasaray maçını tamamladı. Muslera bu sezonki resmi maçlarda ilk kez  kurtarış yapmadı. Galatasaray'ın bundan önce en az isabetli şut gördüğü karşılaşma Kasımpaşa maçıydı. Kasımpaşa, Galatasaray'a yalnızca 1 isabetli şut çekebilmişti.

GALATASARAY KALESİNE İSABET EDEN ŞUTLAR
3 - Denizlispor
3 - Konyaspor
2 - Kayserispor
1 - Kasımpaşa
2 - Club Brugge
3 - Yeni Malatyaspor
3 - Fenerbahçe
5 - PSG
6 - Gençlerbirliği
5 - Sivasspor
5 - Real Madrid
6 - Beşiktaş
3 - Rizespor
11 - Real Madrid
0 - Gaziantep FK

GALATASARAY DEPLASMAN KABUSUNDAN UYANDI

Gaziantep Futbol Kulübü karşısından 2-0 galibiyetle ayrılan Galatasaray 5 maç sonra deplasmanda kazandı. Uzun süre sonra İstanbul'a ilk kez 3 puanla dönen Galatasaray, son 5 deplasman maçından 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde etmişti. Sarı kırmızılılar sırasıyla Club Brugge, Yeni Malatyaspor, Gençlerbirliği, Beşiktaş ve Real Madrid deplasmanlarından galibiyet alamamıştı.

AHMET ÇALIK, GAZİANTEP FK MAÇINA DAMGA VURDU

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'in ilk 11'de görev verdiği Ahmet Çalık, Gaziantep FK maçındaki performansıyla takımın en iyilerinden oldu. Hocasının güvenini boşa çıkarmayan Ahmet Çalık, Opta verilerine göre 53 kez topla buluşurken, %94 pas isabet oranı elde etti. Rakipleriyle girdiği 6 ikili mücadelenin tamamını kazanan Ahmet Çalık, tam 10 pozisyonda topu uzaklaştırdı ve savunmasını rahatlattı.

Futbol Arena