Galatasaray yönetimi tarihi bir karar almanın eşiğinde. Sarı kırmızılı takımda son dönemde Riva arazisi üzerine çok ciddi tartışmalar yaşanıyordu. Özellikle kulüp üyeleri, Riva arazisinin değerlendirilmesiyle borçların sıfırlanmasından sonra gelecek yeni yönetimlerin tekrar borçlanarak sarı-kırmızılı kulübü batağa sürükleme endişesini taşıyorlardu.

Üyelerin bu kaygılarını dikkate alan ve harekete geçen Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, radikal bir tüzük değişikliğine gitmeyi planlıyor. Başkan Özbek, yönetimlerin elini bağlayacak bir hamle yaparak, sarı kırmızılı camianın tam desteğini almayı hedefliyor.

İşte sarı-kırmızılı kulüpte taşları yerinden oynatacak hamlenin perde arkası…

700 MİLYON DOLAR GELEBİLİR

22 Ekim tarihinde Riva arazisi ile Florya'daki tesisler için, Olağanüstü Genel Kurul'a gidecek Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek yönetiminde Taç Spor Tesisleri'nde konuyla ilgili dün 4 saat süren bir toplantı gerçekleştirildi.

Özbek'in yaklaşık 50 kulüp üyesi ile bir araya geldiği bu görüşmede G.Saray Başkanına, Paris'ten apar topar dönen yönetici Ali Yüce de eşlik etti. Dursun Özbek, 1 milyon 76 bin 22 metrekare yüzölçümüne sahip Riva arsası ile ilgili üyeleri bilgilendirirken söz alan eski yönetici Işın Çelebi, "Akıllı davranılırsa kar 700 milyon Dolar'a çıkabilir" dedi.

BORÇLANAN YÖNETİM YANACAK

Bu sırada projeye muhalif gözüken üyelerden "Riva tutunacak tek dalımız. Diyelim Riva ile borçları sıfırladık. Bu borçlar yine artınca, ne yapacağız? Ada'yı mı satacağız" çıkışı geldi.

Bunun üzerine Dursun Özbek de devrim niteliği taşıyan şu planını açıkladı: "Merak etmeyin Riva ile borçları (963 milyon TL) tamamen sıfırlayacağız ve hemen kulüp tüzüğünü değiştireceğiz. Artık borçlanan yönetim farkı cebinden ödeyecek ve Galatasaray hiç zarar görmeyecek."